5 kg kubeliais pjaustyto išvalyto moliūgo (arba cukinijos)
1 kg cukraus
1 l ananasų sulčių (geriau 100%)
1 v.š. citrinos rugšties.
Moliūgo kubelius užpilti cukrumi ir palikti per naktį vėsiai.
Moliūgo kubelius užpilti cukrumi ir palikti per naktį vėsiai.
Kas nemėgsta labai saldžiai, cukraus kiekį galima mažinti.
Po nakties moliūgą išgriebti, supilti visą skystį į puodą, dėti citrinos rugštį, supilti ananasų sultis ir užvirinti. Tada suberti moliūgo gabalėlius, užkaitinti, nepervirti. Cukrų pasireguliuoti pagal skonį.
Supilstyti į stiklainius ir užsukti.
Skanaus!
P.S. radusi šį receptą perskaičiau, kad tai ananasų skonio moliūgai, na, o man jie labiau primena konservuotus persikus.
Kepiau pyragą - anglišką keksą, šie moliūgai tiko puikiausiai :))
Einu bandyt, nes jau nabežinau kaip sudorot moliūgus, tik sultės dėsiu apelsinų, kažin nepablogins reikalo? ;))
AtsakytiPanaikintiManau bus skaniau, nes aš cukinijas dariau su apelsinų, patiko daug labiau nei su ananasų sultim ;)
Panaikintihttp://viskopotrupineli.blogspot.com/2013/08/apelsinine-cukinja.html
Jau padariau, įtariu kad lllllaaaabai skanu, kitą kartą gal truputį daugiau rūgšties dėsiu. Ačiū už receptuką. Mama jau dabar suvalgytų ;))
PanaikintiĮ sveikatą ;)
Panaikinti