2012 m. kovo 7 d., trečiadienis

Sviestiniai sausainiai Gėlytės

Išeiga - 4 skardos.

400 g miltų
100 g cukraus
žiupsnis druskos
200 g sviesto
2 kiaušiniai
0,5 a.š. kepimo miltelių  (galima visai nedėti) 

įvairiaspalvės karamelės (prieš baigiant kepti)

Supilti miltus, cukrų i vieną dubenį, įberti druskos, mažais gabaliukais supjaustyti sviestą, patrinti tarp pirštų, įmušti kiaušinius, suminkyti vientisą tešlą.
Dėti į šaldytuvą 1-2 val. 

Tešla universali, tinka formuoti įvairius norimus sausainukus. Iškočioti, pjaustyti peiliu, spausti formelėmis, pagal fantaziją.

Mes kepėme gėlytes.
Formuoti gėlytes, išspausti viduriuką, smeigti ant medinio pagaliuko, prieš baigiant kepti į skylutes dėti patraiškytą karamelę.

Dėti į skardą ištiestą kepimo popieriumi. 

Kepti 180-190*C apie 10-15 min.



Nuo popieriaus nuimti pravėsusius, kai sustings karamelė.

Skanaus!




2 komentarai:

  1. Norėjau paklausti kokią karamelę naudojot, kad taip gražiai aptirpo, bet neištirpo? Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  2. Naudojau Bon Pari, kitą kartą kažkokią lietuviską spalvingą.

    AtsakytiPanaikinti