Išeiga - 4 skardos.
400 g miltų
100 g cukraus
žiupsnis druskos
200 g sviesto
2 kiaušiniai
0,5 a.š. kepimo miltelių (galima visai nedėti)
įvairiaspalvės karamelės (prieš baigiant kepti)
Supilti miltus, cukrų i vieną dubenį, įberti druskos, mažais gabaliukais supjaustyti sviestą, patrinti tarp pirštų, įmušti kiaušinius, suminkyti vientisą tešlą.
Dėti į šaldytuvą 1-2 val.
Tešla universali, tinka formuoti įvairius norimus sausainukus. Iškočioti, pjaustyti peiliu, spausti formelėmis, pagal fantaziją.
Mes kepėme gėlytes.
Formuoti gėlytes, išspausti viduriuką, smeigti ant medinio pagaliuko, prieš baigiant kepti į skylutes dėti patraiškytą karamelę.
Dėti į skardą ištiestą kepimo popieriumi.
Kepti 180-190*C apie 10-15 min.
Nuo popieriaus nuimti pravėsusius, kai sustings karamelė.
Skanaus!
.jpg)
.jpg)

Norėjau paklausti kokią karamelę naudojot, kad taip gražiai aptirpo, bet neištirpo? Ačiū
AtsakytiPanaikintiNaudojau Bon Pari, kitą kartą kažkokią lietuviską spalvingą.
AtsakytiPanaikinti