2014 m. rugpjūčio 5 d., antradienis

Chačapuris

Chačapuris - gruziniška sūrio duona. Seniai ruošiausi pabandyti,- nenusivylėm, patiko labai.
Minkštas purus ir labai skanus paplotis :)



Stiklinė - 200 ml.

1,5 stiklinės kefyro
1 a.š. sodos
0,5 a.š. druskos
0,5 a.š. cukraus
miltų, kad tešla būtų minkšta, vos laikanti formą

Įdarui:
2 kiaušiniai
250 g varškės
~300 g fermentinio ir kietojo sūrio
3 skiltelės česnako
truputėlis pipirų, druskos

Iš tešlai skirtų produktų užminkome labai minkštą tešlą, pabarstome truputį miltais ir paliekame pusvalandžiui pabrinkti.


Per tą laiką pasiruošiame įdarą. Sūrius sutarkuojame burokine tarka, mušame kiaušinus, sudedame varškę, druską, pipirus, kapotą česnaką. Viską gerai išmaišome.


Tešlą padaliname į 4 dalis. Ant gausiai miltais pabarstyto stalo iš kiekvieno gabalėlio išplojame rankomis paplotėlį. Vidurys turi likti kiek storėlesnis nei krašteliai. 


















Vieną ketvirtadalį įdaro dedame ant papločio, tada aplink suimame visus kraštus kaip ryšulėlį ir gerai užspaudžiame.


Papločio viršų pamiltuojame, atsargiai kočėlu pakočiojame arba suformuojame paspausdami rankomis gražų apvalų paplotį.

Šį paplotį kočiojau, o sekančius formavau rankomis, ir tai man ėjosi geriau.


Kepame pateptoje sviestu arba sausoje keptuvėje. Naudojau storadugnę keptuvę.


Kiekvieną pusę maždaug 7-10 min., kol gražiai pagelsta. Kai viena pusė apkepa, atsargiai apverčiame ir patepame plonai sviestu.


Patiekiame karštus. 
Skanaus!





P.S. nors jie valgomi karšti, mano šeimai patiko ir gerokai atvėsę ;) Dukrytė sakė, kad jai primena picą :D

 Šaltinis: man labai patiko šis video receptas. ir šis. O kepti susigundžiau pamačius Inos chačapurius :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą