2014 m. rugpjūčio 22 d., penktadienis

Šokoladinis varškės pyragas


Ši pyrago produktų norma skirta didelei orkaitės skardai - 36 x 26 cm.

500 g miltų
100 g kakavos
360 g cukraus
400 g sviesto arba margarino
6 v. š. grietinės

1,4 kg varškės
5 kiaušiniai
1 indelis kondensuoto pieno
1 pakelis vanilinio pudingo
4 v.š. grietinės
4 v.š. cukraus


Išmaišome miltus, cukrų, kakavą, sviestą supjaustome gabaliukais į miltus, sudedame grietinę ir triname tarp pirštų, kol pasidarys trupiniai.
Įkaitiname orkaitę iki 180ºC.
Pasiruošiame 36 x 26 cm keturkampę skardą, ją išklojame kepimo popieriumi.
Atidedame mažesnę pusę trupinių į šalį. Didesnę jų dalį suberiame į paruoštą skardą ir paspaudžiame ranka, kad gautųsi vientisas pyrago pagrindas.
Pagrindą kepame įkaitintoje orkaitėje 15 min.

Ištriname varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius, suberiame sausus pudingo miltelius, grietinę ir cukrų.
Gautą masę užpilame ant apkepto pagrindo ir kepame 7-10 min.

Tada ištraukiame pyragą ir ant viršaus puriai užberiame likusius trupinius.
Vėl dedame į orkaitę ir kepame dar 30 minučių.


Iškepusį pyragą atvėsiname kambario temperatūroje.
Galima kokioms 3 valandoms pyragą įdėti į šaldytuvą.

Skanaus!
















P.S. ant viršaus kartu su trupinukais, jei mėgstate galite užberti mėgstamų riešutų.





2 komentarai: