Ši pyrago produktų
norma skirta didelei orkaitės skardai - 36 x 26 cm.
500 g miltų
100 g kakavos
360 g cukraus
400 g sviesto arba margarino
6 v. š. grietinės
1,4 kg varškės
5 kiaušiniai
1 indelis kondensuoto pieno
1 pakelis vanilinio pudingo
4 v.š. grietinės
4 v.š. cukraus
Išmaišome miltus, cukrų, kakavą, sviestą supjaustome
gabaliukais į miltus, sudedame grietinę ir triname tarp pirštų, kol pasidarys
trupiniai.
Įkaitiname orkaitę iki 180ºC.
Pasiruošiame 36 x 26 cm keturkampę skardą, ją išklojame
kepimo popieriumi.
Atidedame mažesnę pusę trupinių į šalį. Didesnę jų dalį suberiame
į paruoštą skardą ir paspaudžiame ranka, kad gautųsi vientisas pyrago pagrindas.
Pagrindą kepame įkaitintoje orkaitėje 15 min.
Ištriname varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius, suberiame
sausus pudingo miltelius, grietinę ir cukrų.
Gautą masę užpilame ant apkepto pagrindo ir kepame 7-10 min.
Tada ištraukiame pyragą ir ant viršaus puriai užberiame
likusius trupinius.
Vėl dedame į orkaitę ir kepame dar 30 minučių.
Iškepusį pyragą atvėsiname kambario temperatūroje.
Galima kokioms
3 valandoms pyragą įdėti į šaldytuvą.
Skanaus!
Skanaus!
Labasi geras blogas!
AtsakytiPanaikintiAčiū, kaip smagu skaityti tokius žodžius :)
Panaikinti