2021 m. sausio 31 d., sekmadienis

Varškės pyragas su obuoliais


5 kiaušiniai

250 g cukraus

200 g sviesto (ištirpinto)

400 g varškės

400 g miltų (nepadauginti) 

10 g kepimo miltelių

2 dideli obuoliai

Kiaušinius išplakti su cukrumi iki baltumo, supilti ištirpintą sviestą, sudėti varškę, išsijotus miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai permaišyti, tešla būtinai turi gautis tiršta.

Paskirstyti tešlą 40x25 cm skardoje ir susmaigyti plonai supjaustytas obuolių juosteles. 

Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje  ~50 minučių. Ar pyragas iškepė tikrinti mediniu iešmeliu. 

Skanaus!

P. S. Vietoje obuolių puikiai tinka konservuoti persikai ar turimos uogos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą