2011 m. rugpjūčio 11 d., ketvirtadienis

Pyragas ‚Rama creme bonjour‘

Pagrindui:
2 pakeliai karamelinių ‚Selga‘ sausainių
120-150 g sviesto

Kremui:
5 kiaušiniai
90 g cukraus
2 indeliai ‚Rama creme bonjour‘ be priedų natūralaus
30 g miltų
citrinos sulčių ir nutarkuotos žievelės (pagal skonį)

Viršui:
braškių, mėtų lapelių, pakelis želė tortui užpilti.

Sausainius sutrupinti ir sumaišyti su  tirpintu sviestu. Formą patepti ir sudėti pagrindą.
Kremui trynius atskirti nuo baltymų. Atskirai išplakti trynius, miltus, sūrį. Kitame inde – baltymus su cukrumi. Viską atsargiai sumaišyti, supilti ant pagrindo.
Kepti 180* C temperatūroje ~1 val.
Atšaldyti formoje, ant viršaus išdėlioti uogas, užpilti atvėsusia želė, papuošti mėtų lapeliais. Dėti į šaldytuvą kol sustings viršutinis sluoksnis.
Skanaus!























P.S. Pirmą kartą dėjau tą specialią želė tortams, turiu pasakyti, kad man nelabai patiko, nes gavosi labai tiršta tokia balzgana masė. Todėl kitus kartus kai kepiau ir puošiau tortukus, dariau iš paprastos želė pakelio, užpildama ją sumažintu vandens kiekiu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą