Dar vadinami - Tinginių koldūnai :))
2 dideli lavašai
1 svogūno galva
2 didelės morkos
500 g maltos mėsos
1 kiaušinis
druskos
maltų juodųjų pipirų
150 g grietinės
100 g pomidorų padažo
2 didelės morkos
500 g maltos mėsos
1 kiaušinis
druskos
maltų juodųjų pipirų
150 g grietinės
100 g pomidorų padažo
250 ml virinto vandens ar sultinio
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, morkas stambiai sutarkuoti ir viską apkepti šlakelyje aliejaus didelėje aukštenėje keptuvėje arba puode storu dugnu, kol daržovės suminkštės.
Maltą mėsą pagardinti druska, pipirais, įmušti kiaušinį, įpilti šlakelį vandens ar įmaišyti kelis šaukštus grietinės ir labai gerai išmaišyti. Lavašus perkirpti pusiau ir tolygiai plonu sluoksniu aptepti paruošta mėsa. Susukti keturis vyniotinius, prieš pjaustant šiek tiek palaikyti, kad suminkštėtų.
Vyniotinius supjaustyti nedideliais ritinėliais ir sustatyti į keptuvę ant apkeptų daržovių pjūviu į viršų.
Grietinę sumaišyti su pomidorų padažu, pagardinti druska, pipirais, supilti vandenį ar sultinį ir gerai išmaišyti. Užpilti padažą ant suktinukų, keptuvę sandariai uždengti ir troškinti ant nedidelės ugnies 20 minučių.
Išjungti viryklę ir palikti uždengtą keptuvę dar 10 minučių.
Skanaus!
P. S. pirmą kartą įdėjus pomidorų padažo, sekančius kartus jau nebedėjau, nepatiko mums :)
Skanus greitas ir įdomus patiekalas :)
Skanus greitas ir įdomus patiekalas :)
Šaltinis čia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą