2013 m. rugpjūčio 6 d., antradienis

Džiovinti pomidorai



Šaltuoju metu laikotarpiu taip išsiilgstame savo sodų gėrybių... 

Džiovinant vaisius, žoleles, grybus orkaitėje ar natūraliai, užtrunkame daug laiko bei turime surasti tam tinkamą šiltą ir nemažą laisvą plotą visam netrumpam procesui. 
Vaisių džiovykla išsprendė visas šias problemas ruošiant atsargas žiemai.

Taigi bandymai prasideda ;)


Džiovinsime pomidorus.
Nustatome 50-52*C temperatūrą, prikrauname visus 5 džiovyklos padėklus supjaustytų pomidorų, jungiame ir laukiame...

Džiūna beveik parą - 22-24 valandas, ir štai - skaniausi pomidorų saldainiai - mes taip praminėm dėl ypatingo saldžiarūgščio skonio.

Skanaus!

P.S. džiovintus pomidoriukus galima konservuoti, apvirti vyno acte, užpilti karštu aliejumi su prieskoniais ir sandariai užsukti.


2 komentarai:

  1. Kaip tik ieškau tokios džiovyklės. Kur pirkote ir kokios įmonės naudojate? Ar gerai išdžiūna, jei pilnai užpildai visus aukštus?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ši džiovyklė pirkta iš Top shop'o. Džiovina labai gerai. Žinoma, kad greičiau būtų aš sukioju, keičiu aukštus ir perdedu džiovinamus produktus, kad kuo daugiau sudėti kitų.

      Panaikinti