2013 m. rugpjūčio 26 d., pirmadienis

Slyvų džemas su šokoladu


1 kg slyvų (geriausiai vengrinės, mėlynos, kietos)
700 g cukraus (galima mažinti, pasiderinti pagal slyvų saldumą)
150 g juodojo šokolado
3 šaukštai brendžio.

Slyvas nuplauname ir išimame kauliukus. 
Slyvų puseles sumalame mėsmale per vidutinio didumo sietelį ir supylę į puodą užkaičiame virti. 
Nuolat maišant verdame apie 40 min. kol slyvų masė sutirštės. Tada suberiame cukrų, išmaišome ir dar verdame apie 30 min., kol džemas taps tirštu. 
Į karštą džemą sutrupiname šokoladą, supilame brendį, viską gerai išmaišome ir dar kartą užverdame. 
Išpilstome į stiklainėlius ir uždarome.


Skanaus!

Šaltinis čia.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą