2013 m. rugpjūčio 30 d., penktadienis

Šokoladinis cukinijos keksas

Nuostabus nuostabus ir dar kartą nuostabus keksas su labai ryškiu šokolado skoniu, laaabai drėgnas, tirpstantis burnoje su labai slapta cukinija ;) 
Ir tikrai - tos cukinijos jame visai niekas ir nerado ir net neatspėjo paragavęs, kad ten jos buvo įdėta ;) o jau stebėjosi - ar tikrai taip gali būūūttt?



550 ml tarkuotos cukinijos (maždaug 380 g)
3  dideli kiaušiniai
150 g cukraus (galite dėti daugiau, jei mėgstate saldžiau)
180 ml aliejaus
225 g miltų
~75 g tamsios kakavos  (4-5 v.š.)
žiupsnelis druskos
2 a.š. sodos (nugesiname)

150 g juodojo šokolado (dėjau 100 g)


Išplakame kiaušinius su cukrumi. Įmaišome aliejų ir burokine tarka sutarkuotą cukiniją (be odelės ir sėklų).
Kitame inde sumaišome miltus, kakavą, druską.
Viską sujungiame, supilame gesintą sodą ir gerai išmaišome.
Šokoladą sulaužome visai mažais gabaliukais, suberiame į tešlą.
Masę supilame į riebalais išteptą kepimo formą. 

Kepame 180*C įkaitintoje orkaitėje, 50-60 minučių.


Skanaus!


Šaltinis čia.




4 komentarai: