2023 m. liepos 11 d., antradienis

Bandelės su cinamonu ir užpilu /Cinnamon rolls/


500 g miltų

250 g pieno

25 g šviežių mielių (arba 7 g sausų)

2 tryniai

100 g cukraus

100 g sviesto

žiupsnelis druskos


2 v. š. sviesto tirpinto

rudo cukraus

cinamono


Užpilui:

100 g filadelfijos sūrio ar maskarponės

50 - 100 g cukraus pudros

2 v. š. tirpinto sviesto

2 v. š. pieno

1 citrinos sultys



Pieną pašildome, sudedame ištrintas su trupučiu cukraus mieles, išmaišome ir gautą skystį supilame į išsijotus miltus. Sviestą ištirpiname, šiek tiek atvėsiname ir supilame į miltus. Trynius ištriname su likusiu cukrumi ir pilame į miltus, įberiame žiupsnelį druskos. 


Tešlą gerai išminkome, pridengiame ir paliekame 1 valandai pakilti.

Tešlą kočiojame į stačiakampį, jei per minkšta kočioti, pabarstome miltais. Aptepame lydytu sviestu, pabarstome cukrumi ir cinamonu. 

Susukame į ilgą vyniotinį, jį supjaustome į 20 riekelių, sudedame į skardą, ištiestą kepimo popieriumi. 

Bandeles pakildiname dar apie 20 min. ir kepame 180-190*C temperatūroje ~20 - 25 min. kol gražiai pagelsta.

Užpilui sviestą ištirpiname, sudedame visus produktus ir išplakame šluotele. 

Aptepame karštas bandeles, ir dar kartą pakartojame, kai pravėsta. 

Skanaus! 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą