2023 m. rugpjūčio 8 d., antradienis

Agurkai su ciberžole žiemai


Marinatui:

1 l vandens

2 v. š. druskos 

2 v. š. medaus

1 - 1.5 stiklinės cukraus (dėjau vieną)

1 a. š. su kaupu ciberžolės

150 - 200 ml acto 9% (pyliau 150 ml) 


Agurkus nuplauname, nublanširuojame, nupjaustome galiukus. 

Marinatui vandenį supilame į puodą, dedame druską, cukrų, medų, ciberžolę, užverdame, sulėtinę ugnį, supilame actą, vel užverdame.

Į švarius stiklainius dedam krapų pundelį, skiltelę česnako, po kelis kvapiuosius ir juoduosius pipirus. 

Didesnius agurkus supjaustome į 4 dalis ar dar smulkiau, mažiukus agurkėlius galima pjauti pusiau ar dėti visai nepjaustytus. Sudedame į stiklainius, užpilame verdančiu marinatu.

Užpiltus agurkus palaikome pusvalandį, nupilame marinatą atgal į puodą, užverdame ir vėl užpilame. 

Užsukame dangteliais. Apklojame šiltai,  paliekame atvėsti. 

Šiuo marinatu užpyliau ir cukinijas.

Skanaus! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą