2011 m. liepos 27 d., trečiadienis

Aštrūs agurkėliai


2 kg agurkėlių (supjaustytų 0,5 cm griežinėliais)
4 v. š. druskos

Išmaišius palaikyti 6 val. ir tada sudėti:

700 g cukraus
1,5 stiklinės acto 9%
7 v. š. aliejaus
1 v. š. aštriosios paprikos miltelių (galima mažiau)
2 galvutės česnako

Viską sudėjus išmaišyti ir laikyti 12 val.
Tada sugrūsti į indelius ir uždaryti.
Skanaus!

P.S. Aš iškart išnešu į rūsį. Nereikia jokių kaitinimų.
Kas paragavo, neatstoja iki šiol. Super super super.

Jei atlieka marinato, nesugalvokit užpilti antrą kartą šviežius agurkėlius, nes neįsigeria jau. Jį galima sunaudoti į sriubas, troškinius, mėsytei pamarinuoti.

7 komentarai:

  1. 1,5 stiklinės acto - kokio stiprumo acto reikia?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dowe, parašiau recepte, man net nekilo neaiškumo niekada, kažkaip įsivaizdavau, jei jau kokio silpnesnio ar stipresnio reikia, tai tada tik reikėtų pabrėžt ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai labai skanu, jau sulaukiau savu agurku, tai prisidarysiu....ir kitus pavaišinsiu :) dar ši marinata pritaikiau maziems svogūneliams, gavosi super.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tuo paciu marinatu dariau mazus svogunelius, gavosi super...

    AtsakytiPanaikinti