2011 m. rugpjūčio 31 d., trečiadienis

Burokėliai su pomidorų padažu

Iš normos išeina ~5 l konservuotų burokėlių.

4 kg virtų tarkuotų burokėlių,
0,5 l aliejaus (galima mažinti),
1 st. acto 9 % (250 ml),
200 g cukraus,
2 v.š. druskos,
0,5 l Vilkaviškio pomidorų padažo,
4-6 svogūnai (pagal skonį, aš dedu 6-8)
3 skiltelės česnako,
pipirų, lapelių.

Svogūnus ir česnakus pakepti aliejuje, kol pasidarys permatomi.
Viską sudėti į puodą, išmaišyti ir troškinti nuo virimo apie 15-20 min. Pabaigoje supilti actą ir dar truputį pakaitinti.

P.S. labai skani mišrainė prie mėsos patiekalų, galima valgyti ir šaltą ir karštą. O jau barščių sriubos skonis ir aromatassss :)
Vietoje pomidorų padažo galima naudoti šviežius pomidorus.
Įkeliu Vilkaviškio pomidorų padažo nuotrauką, nes daug kas nežino, kas čia toks :D




Natūrali burokėlių spalva tikrai kitokia nei mano nuotraukose, matyt nesugebėjau dorai nufotografuoti  :)

21 komentaras:

  1. Kas pabandė, tikrai visiems patiko ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai labai skani.As jau keleri metai ja gaminu.Tik kazkur recepta pameciau,tai pasitikslinu.

    AtsakytiPanaikinti
  3. As cukraus dedu pagal skoni,nes kai kurie burokeliai buna labai saldus.O misraine tai tikrai labai skani.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Smagu, kad ne mums vieniems patinka ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pabandziau ir as si recepteli tik dar paivairinau,smulkiai supjausciau ir apkepiau saldziaja paprika,ir i sloikus idejau po sakelia petrazoliu,kvapas ir skonis pasaka,pabandikit

      Panaikinti
    2. Ačiū už patarimą, bet šio recepto tikrai nekeisiu, nes man be galo skanu ir be priedų,- būtent šis - tik su pomidorų padažu.
      Yra pas mane ir kitas receptas - su paprikomis, dar vienas - su pupelėmis, bet pats pačiausias ir nuostabiausias - su pomidorų padažu ;)

      Panaikinti
  5. Kaip tik verdu burokėlius.Pabandysiu Jūsų receptą ir vėliau papasakosiu kaip man gavosi :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Nu tikrai labai skanu.Nors nieko nematuodama ir nesverdama,dėjau iš akies ir puikiai gavosi,šeimyna labai gyrė :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pas mus šitie burokėliai treti metai favoritai. Į sveikatą, Jūrate :)

      Panaikinti
  7. Begalo skanu, darau jau antrus metus aciu uz recepta :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Sveiki.O kodel butent akcentuojate Vilkaviskio pomidoru padaza?Gal jis kuo ypatingas ir suteikia kokinors subtilu skoni ar galima naudoti kitoki/Ar su kitu skonis gautusi kitoks?Koks butent Vilkaviskio padazas naudojamas?Noriu siemet isbandyri si receptuka.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Irma, tikrai nieko nenutiks, jei įdėsite ir kitą padažą, bet Vilkaviškio senovinis tikrai ypatingas, tikrai kaip senasis gerasis pomidorų padažas, ir skoniu ir spalva, na, labai jis skanus tikrai.
      Pavadinime taip ir rašoma - „Vilkaviškio senovinis“ – tai klasikinio skonio pomidorų padažas, pagamintas iš 45 proc. pomidorų tyrės. Subtilaus skonio produktas, sukurtas pagal nepakartojamą senovinį protėvių receptą, pritaikius šiandienines technologijas. „Vilkaviškio senovinis“ – labai skanus, sveikas ir maistingas produktas, tenkinantis išrankiausią skonį.

      Panaikinti
  9. Sveiki, ar tinka ši mišrainė žiemai laikyti rūsyje? Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  10. darau eile metu super ir misraine ir sriubyte

    AtsakytiPanaikinti
  11. Labai labai skani-kiekvienais metais darau-aciu Jolanta.

    AtsakytiPanaikinti
  12. O kokia stiklines talpa ar 200ml. ar 250ml.?

    AtsakytiPanaikinti