2011 m. gruodžio 14 d., trečiadienis

Riešutų pyragas

Paruošimo laikas - 10 min. Kepimo laikas - 40 min.

Mano puodelis - 250 ml.

Pagrindas:
220g minkšto sviesto
2/3 puodelio rudojo cukraus
2 + 2/3 puodelio miltų
0,5 a.š. druskos

Užpilas:
110 g sviesto
1 puodelis rudojo cukraus
1/3 puodelio medaus
2 v.š. grietinėlės
2 puodeliai pjaustytų pekano riešutų (aš dėjau žemės+migdolų plokštelių)


Įkaitinti orkaitę iki 190-200*C temperatūros ir 22x32cm formą ištiesti kepimo popieriumi arba folija, paliekant pakankamai išlindusius kraštelius.
Išsukti sviestą ir rudąjį cukrų iki purumo. Sudėti miltus ir druską ir gerai išmaišyti, bus trapi, biri tešla. Ją suspausti delnu į ištiestą formą ir kepti ~20 min. (ar ilgiau) iki auksinės rusvos spalvos.

Kol pagrindas kepa, paruošti įdarą: sviestą, rudąjį cukrų, medų ir grietinėlę supilti į puodelį/keptuvę ir maišant kaitinti. Mišinį pavirti ~1 minutę, tada įmaišyti riešutus.

Išimti iš orkaitės pakepusį pagrindą, ir iš karto užpylus ir tolygiai paskirsčius įdarą, dėti atgal į orkaitę ir kepti dar ~20-25 min.

Leisti pyragui visiškai atvėsti. Iškėlus iš formos, nuimti kepimo popierių ar foliją ir supjaustyti gabalėliais.


Skanaus! Tai nuostabūs karameliniai griliažiniai riešutų kvadratėliai :))


Šaltinis: čia.  Ir dar čia.  

2 komentarai:

  1. atrodo pasakiskai skaniai ir taip lengvai pagaminamas! bandysiu! :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Imbieriniai sausainėliai, tikrai labai labai greitas ir nuostabus pyragas, tiems - kas mėgsta griliažą :)
    Lauksiu atsiliepimų ;)

    AtsakytiPanaikinti