2012 m. vasario 13 d., pirmadienis

Plikyti pyragaičiai


190g pieno (vandens)
90 g sviesto (margarino)
150 g miltų
žiupsnelis druskos
0,5 a.š.cukraus

3 kiaušiniai didesni

Pakaitiname vandenį ar pieną (su pienu pyragėliai būna minkštesni) puodelyje su sviestu, druska ir cukrumi iki užvirimo, supilame miltus ir gerai išsukame iki vientisos masės, sukame kol atšoka nuo puodo sienelių ir sulimpa į vieną kamuoliuką. Truputį atvėsiname ir dedame po vieną kiaušinį, vis gerai išsukant iki vientisos masės.
Dedame į skardą suformuotus kamuoliukus. Formuoti galima išspaudžiant konditeriniu maišeliu arba tiesiog dėlioti į skardą valgomu šaukštu. Žiūrint kokio dydžio norėsite pyragėlių.

Kepame 220*C temperatūroje kol paruduos. Aš kepiau ~20 min.
Orkaitės atidarinėti negalima, išimti reikia, kai truputį pravės.

Plikytas kremas:
140 g cukraus
190 ml pieno
100 g sviesto
2 - 3 v.š. miltų (aš dariau tirštesnį kremą, su 3 v.š.)
vanilino
1 kiaušinis


0,5 citrinos sultys


Pieną, kiaušinius ir miltus gerai suplakti ir užkaisti iki užvirimo. Maišyti. Užvirus ir pakankamai sutirštėjus, sudėti sviestą ištrintą su cukrum. 
Išplakti iki vientisos masės.

Pyragėlius pripildyti kremu konditeriniu švirkštu, ar tiesiog įpjovus kraštelį - kremo pridėti šaukšteliu. 


Skanaus!!!



P.S. už šiuos puikius pyragaičius noriu pasakyt ačiū Jolantai, kuri pasėjo jų kepimo virusą :)))) ir priminė kažkada seniai darytus ir visai nedaug pastangų reikalaujančius plikytukus ;)
Kremą dariau tirštesnį, pagal savo skonį. Jei norite skystesnio, dėkite tik 1 v.š. miltų.
Tikrai kepsiu vėlllll ;)


Na, o kitam kartui einu išsivirsiu šį labai jau viliojantį 
 kremą.


3 komentarai:

  1. Ačiū už puikų receptą. Tik ka iškepė. Įdarui dėjau karamelę. Labai skanu:)

    AtsakytiPanaikinti