2012 m. birželio 15 d., penktadienis

Vištiena arba kiauliena mandžiūriškai

Išbandžiau ir aš šį greitą ir daugelio išgirtą patiekalą.
Keletą kartų gaminau iš vištienos krūtinėlės, išbandžiau ir kiaulienos kumpį. Turiu pasakyti, kad patiko taip pat labai labai labai:)
Gana aštrokas, bet laaaabai skanus, ir primenantis kinų patiekalą, valgis.  
Gaminsim dar ne kartą tikrai ;)



1 kg vištienos krūtinėlės arba kiaulienos kumpio
4-5 v. š. miltų
4-5 v. š. krakmolo
2 kiaušiniai
1 v. š. acto
žiupsnelis druskos


5-8 skiltelės česnako
1-2 svogūnai
2 v. š. tarkuoto imbiero (dėjau tik vištienos padažui)
5 v. š. sojos padažo
3 v. š. čili padažo
6 v. š. pomidorų padažo
2 v. š. cukraus
1 st. vandens
1 kubelis sultinio


aliejus kepimui

Mėsą supjaustyti nedideliais kubeliais.
Inde sumaišyti miltus, krakmolą, kiaušinius, actą ir druską, sudėti mėsą ir labai gerai išmaišyti. Pastatyti į šaldytuvą mažiausiai porai valandų. Geriausiai palikti per naktį.
Mėsos gabaliukus apkepti keptuvėje įkaitintame aliejumi, kol mėsa gražiai apskrus. 

Į puodą storu dugnu įpilti truputį aliejaus, įkaitinti,  sudėti susmulkintą česnaką, kai apskrus, tada suberti smulkintą svogūną ir sutarkuotą imbierą, apkepti. Supilti sojos padažą, sudėti čili ir pomidorų padažus, suberti cukrų. Trumpai pakaitinti. Tuomet įpilti vandenyje ištirpintą sultinio kubelį, išmaišyti ir užvirinti.
Sudėti apkeptus apskrudusius mėsos gabaliukus ir, lengvai pamaišant, patroškinti ant mažos ugnies kelias minutes, kol  mėsa prisigers padažo.
Patiekti su ryžiais ar mėgiamomis daržovėmis.

Kiauliena:

Vištiena:
Skanaus!

P.S. Aštrumą galima pasireguliuoti pagal savo skonį arba valgytojų pageidavimus ;)

Šaltinis čia  ir   čia.



 

2 komentarai:

  1. Aš kažkaip apie kiaulieną net nepagalvojau, visada tik su vištiena darau.. Gal tikrai reiktų bent kartą pabandyt, kad sužinot koks skonis :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš irgi pabandžiau visai netyčia, na ir mums labai patiko ;)

    AtsakytiPanaikinti