Laaaabai aštrūs, traškūs, kvepiantys ;)
Marinatas:
2 st. 5% acto
2 v.š. druskos
2 v.š. cukraus
1 a.š. raudonėlio
lauro lapelių
Viską supilame į puodelį ir kaitiname, vis pamaišydami. Kai druska ir cukrus ištirpsta, išjungiame ir atvėsiname.
Raudoni ir žali čiliukai (sujausčiau įvairių ~30 vnt)
5 skiltelės česnako
2 nedideli svogūnai
Nuplauname čiliukus, nupjauname kotelius ir supjaustome aštriu peiliuku plonais griežinėliais.
Jeigu rankos jautrios, geriau pjaustyti mūvint pirštines.
Svogūnus ir česnakus taip pat supjaustome plonais griežinėliais ir dedame prie čiliukų.
Viską užpilame marinatu, gerai išmaišome ir sugrūdame į stiklainį.
Viską užpilame marinatu, gerai išmaišome ir sugrūdame į stiklainį.
Uždengiame, paliekame šaldytuve apie parą, kad jie pribręstų ir dingtų acto kvapas.
Skanaus!
P.S. Jeigu labai aštriai nenorite, galite dalį pipirų pakeisti paprikomis, ar prieš supjaustant išimti sėklas kartu su membranomis.
Giedrius savo recepte rašė, kad pipiriukai išstovi 1,-2 mėn. Aš pernai primarinavau nemažai, sudėjau į šaldytuvą ir turim dar vieną pernykštį stiklainiuką, o jo turinys tikrai vis dar valgomas, geras, stiprus, užimantis kvapą ;)
Šaltinis čia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą