2014 m. vasario 15 d., šeštadienis
Šokoladiniai pyragaičiai su kremine varške
Kepimo forma - 20x30 cm.
Pyrago pagrindas:
125 g sviesto
150 g juodo šokolado
120 g cukraus
1 kiaušinis
150 g miltų
Kremas:
500 g kreminės varškės
1/2 stiklinės cukraus
2 kiaušiniai
4 v.š. grietinės 15% riebumo
Sulaužytą šokoladą ir sviestą kaitiname puodelyje ant mažos ugnies, kol masė taps vienalytė. Paliekame atvėsti.
Kiaušinį išplakame su cukrumi, supilame šokolado masę ir sijotus miltus. Gerai išsukame.
Į kepimo formą sukrečiame šokoladinę tešlą ir kepame 190*C įkaitintoje orkaitėje ~10 minučių.
Varškę ištriname su cukrumi ir kiaušiniu, sudedame grietinę. Gerai išsukame ir sukrečiame ant pyrago pagrindo.
Kepame dar 15-20 minučių.
Baigus kepti, pyragą paliekame atvėsti pravertoje orkaitėje, tada dedame į šaldytuvą.
Skanaus!
P.S. sugedo fotoaparatas tai foto nekokybiškos, iš telefono :) bet pyragaičiai vistiek dieviški ;)
Šaltinis: Darbštuolė, Specialus numeris 'Sūrio pyragai', 2012
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Klausimas-kokioje formoje kepate? :)
AtsakytiPanaikintiForma 20x30 cm.
PanaikintiLabai skanus, jau isbandziau :) Tik neturejau tokios formos, tai kepiau apvalioje, atidaromoje ;)
AtsakytiPanaikintiTinka ir apvali, dar šventiškiau :)
Panaikinti