2011 m. rugpjūčio 17 d., trečiadienis

Ašaringasis svogūnų pyragas

Šio svogūnų pyrago autorė yra aktorė Lina Budzeikaitė. Receptą radau žurnale 'Žmonės'.




5-8 žmonėms reikia:

500 g šaldytos bemielės tešlos,
1 kg svogūnų (apie 9-10 vnt didelių),
sviesto kepimui,
200-300 g fermentinio sūrio (galima ir daugiau, jei kas mėgsta),
4 kiaušiniai,
3-4 šaukštai grietinės,
druskos, pipirų,
krapų, petražolių (žalumynai gali būti ir šaldyti),
žolelių prieskonių (arba 1 kubelis „Maggi“ sultinio),
1 kiaušinis tešlai aptepti.


Svogūnus nulupti ir supjaustyti pusžiedžiais (nelabai plonais). Keptuvėje ant mažos ugnies uždengus troškinti apie 20 min., tik kol suminkštės, bet ne pageltonuos.
Dubenyje išplakame kiaušinius ir sudedame grietinę, druską, pipirus ir kitus prieskonius, pakepintus svogūnus bei burokine trintuve sutarkuotą fermentinį sūrį. Viską sumaišome. Šio recepto autorė (Lina Budzeikaitė) siūlo įdėti dar smulkintų špinatų arba pievagrybių, jei kas juos mėgsta.
Viena atšildytos tešlos dalimi iškloti kepimo indą. Ant jos sudėti visą masę ir gražiai paskirstyti. Likusią tešlą dėti ant viršaus. Galima tešlą įpjauti skersai ir išilgai (čia „grožio“ reikalas) ir viršų patepti plaktu kiaušiniu.
Kepti 180*C temperatūroje apie 40-50 min.



P.S. ilgai nedrįsau išbandyti šio recepto, bet kai pirmą kartą iškepiau pyragą ir paragavom, tai jis visos šeimos nutarimu buvo įtrauktas į kartojamų patiekalų sąrašą :))
Antrą dieną jis taip gražiai susitovėjo, ir šaltas buvo laaabai skanus :) 






2 komentarai:

  1. Jolanta, nerealus pyragas. Šiandien ragavau Rasos keptą. Sužavėjo visas ragavusias. Kiek kart skaičiau, kažkaip neužkibdavau, o reikėjo paragaut ir pirmai progai pasitaikius KEPSIU...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oiiii, jis superinis nuostabus įdomus skanus gražus ir visaip išliaupsintas....Visi bijo, kas paragauja net nežino ir neatspėja iš ko ;))

      Panaikinti