250 g sviesto minkšto sviesto arba margarino
180 g cukraus
1 pak. vanilinio cukraus
4 kiaušiniai
~300 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1-2 a.š. nutarkuotos citrinos žievelės
~200 g razinų arba džiovintų slyvų
cukraus pudros pabarstymui
Orkaitę įkaitinti iki 180-190*C temperatūros.
Sviestą arba margariną su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išsukti iki purios masės.
Plakant po vieną įmušti kiaušinius. Nutarkuoti citrinos žievelę.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir po šaukštą sudėti į kiaušinių ir sviesto masę.
Tešlą supilti į formą (keksui labiau tiktų keturkampė forma, bet aš kepu apvalioje nuimamais kraštais), išteptą riebalais arba išklotą kepimo popieriumi.
Suberti razinas arba džiovintas slyvas ant viršaus.
Kepti ~45 min.
Iškepusį pyragą pabarstyti cukraus pudra.
Skanaus!
P.S. labai skanus, aromatingas, sodrus pyragas.
Kepiau su džiovintomis slyvomis, nes jas dievinu.
Sekantį kartą ant viršaus dėjau mėlynas ir žalias vynuoges iš savo sodo, aromaaatasssss ;)
Ir kiek kepiau - visus kartus jis labai greitai nyko nuo stalo :))
O čia su mūsų sodo avietėmis :))
Ir kiek kepiau - visus kartus jis labai greitai nyko nuo stalo :))
O čia su mūsų sodo avietėmis :))
Nuosirdus aciu uz Jusu receptus.Ar galima imaisyti i tesla slyvas,avietes,o nesudeti ant virsaus.aciu uz atsakyma
AtsakytiPanaikintiAtsiprašau, kad retai atsakau, užsiėmę pavasario darbais :) Aišku galima, bet ir ant viršaus užpylus jos suknemba į kepantį pyragą.
AtsakytiPanaikintiNoreciau paklausti kiek bus ~300g miltu?
AtsakytiPanaikintikokia teslos konsistencija turetu gautis?ir kokio skersmens forma naudojot?Aciu
Aš visada sveriu visus produktus, todėl tikrai nepasakysiu.
PanaikintiO štai tokią informaciją radau internete - kiek atitinka 1 stiklinė (250 ml):
Miltų = 160g
Krakmolo = 200g
Cukraus = 200 g
Grietinės = 250g
Aliejaus = 230 g
Ištirpinto margarino = 180 g
Grietinėlės = 250g
Kondensuoto pieno = 200g
Džiuvėsėlių = 125g
Manų kruopų = 200g
Razinų = 160g
Aguonų = 150g
Riešutų = 130 g
Tešla gaunasi tirštos geros grietinės konsistencijos. Forma apie 26-28 cm. Mažesnėje formoje pyragas bus aukštesnis. Tai tiek ;)