2011 m. gruodžio 14 d., trečiadienis

Konservuoti moliūgo gabalėliai




5 kg kubeliais pjaustyto išvalyto moliūgo (arba cukinijos)
1 kg cukraus

1 l ananasų sulčių (geriau 100%)

1 v.š. citrinos rugšties.


Moliūgo kubelius užpilti cukrumi ir palikti per naktį vėsiai.
Kas nemėgsta labai saldžiai, cukraus kiekį galima mažinti.
Po nakties moliūgą išgriebti, supilti visą skystį į puodą, dėti citrinos rugštį, supilti ananasų sultis ir užvirinti. Tada suberti moliūgo gabalėlius, užkaitinti, nepervirti. Cukrų pasireguliuoti pagal skonį.
Supilstyti į stiklainius ir užsukti.

Skanaus!

P.S. radusi šį receptą perskaičiau, kad tai ananasų skonio moliūgai, na, o man jie labiau primena konservuotus persikus.
Kepiau pyragą - anglišką keksą, šie moliūgai tiko puikiausiai :))

4 komentarai:

  1. Einu bandyt, nes jau nabežinau kaip sudorot moliūgus, tik sultės dėsiu apelsinų, kažin nepablogins reikalo? ;))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau bus skaniau, nes aš cukinijas dariau su apelsinų, patiko daug labiau nei su ananasų sultim ;)
      http://viskopotrupineli.blogspot.com/2013/08/apelsinine-cukinja.html

      Panaikinti
    2. Jau padariau, įtariu kad lllllaaaabai skanu, kitą kartą gal truputį daugiau rūgšties dėsiu. Ačiū už receptuką. Mama jau dabar suvalgytų ;))

      Panaikinti