2011 m. liepos 31 d., sekmadienis

Keksas

Vis ieškau, bandau, kepu, ragauju....
Mano skoniui štai šitas šokoladinis nuostabiai purus, lengvas, tirpstantis burnoje.
Jei nerasiu geresnio, sakysiu - tobulas ;)


170 g cukraus
4 kiaušiniai
240 g tirpinto margarino (aš dedu Eve)
200 g grietinės
~50 g kakavos juodos
10 g vanilinio cukraus
~200 g miltų (+/- kad tešla būtų tirštos grietinės konsistencijos)
1 a.š. su kaupu kepimo miltelių

Plaku kiaušinus su cukrumi iki baltos purios masės, pilu tirpintą margariną, trumpai paplakus - grietinę, suberiu kakavą (naudoju labai tamsią DecoMorreno) ir vanilinį cukrų. Suberiu miltus, sumaišytus su kepimo milteliais (tešla turi gautis kaip tiršta grietinė), gerai viską išmaišau ir supilu į išteptą riebalais kekso formą.
Kepu 190-200*C apie 50-60 min. Tikrinu mediniu pagaliuku, jei sausas - iškepęs.

Skanaus!

P.S. Sekantį iš šios tešlos bandysiu daryti pusiau baltą - juodą. Šita tešla man labai patiko, kepinys tirpstantis burnoje, labai labai minkštas.



13 komentarų:

  1. Jolanta, tu ir toliau ieškok, o aš jau galiu sakyti TOBULAS :). Dabar jau kepu iš dvigubos normos, ir stovėdamas jis man vis skanesnis darosi, tik aišku stengiuosi laikyti kažkaip pridengtą. Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip nemačiau komentaro, po metų rašau :)))nesijuok ;)
    Taip taip taip, kuo ilgiau jis stovi, tuo skanesnis. Laikau irgi visad po dangčiu.
    Ir kepdama dar pridedu iš trauktinės nupiltų uogyčių, ypač tinka juodieji serbentai iš kalėdinės trauktinės ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O ant šuto kekso irgi ant viršaus pilti karamelizuotus migdolus? su jais skaniau? ar ir taip gerai?:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Juste, galima pilti ir ant šito kekso, tikrai su jais nepagadinsit ;) Čia pagal nuotaiką - kaip norisi ;)

      Panaikinti
  4. Sveiki jolanta, pamirsau ideti kepimo milteliu, ar blogai iseis? Kokios pasekmes gali butu? Kiausinius plakti iki baltumo, taciau man plakant su tryniais gan ilgai jie netapo balti, reikejo be tryniu? Aciu, irgi jolanta :-)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, neįdėjot, tai ir neiškils, jau turbūt neiškilo :) teks valgyti sukritusį,- ne purų, o žyyymiai sunkesnį, keksą.
      O kiaušiniai tinka ir ne visai balti :D Prašom, juokaukim toliau ;)

      Panaikinti
    2. ir aš neįdėjau kepimo miltelių, o gaila, kad komentarus paskaičiau tik ištraukus keksą iš orkaitės... nu bet, gal dar nebus visai nevalgomas. Jolančiuk, reiktų eigoje parašyti kada ir kur dėti kepimo miltelius, tai palengvintų kitiems jų nepamiršti įdėti :)

      Panaikinti
    3. Dowe, na, kad tu neįdėjaiiiiiiiiiiii tai jau visai man nesuprantama, tu gi ne pirmą kartą kepi ;) Matai aš kai laikausi receptūros, visus reikiamus produktus, ištraukus iš visokių spintelių, susidedu ant darbastalio, ir visada sudedu, nes matau juos 'po akių'.
      Net į galvą nešovė mintis, kad galima pamiršti.
      Parašiau eigoj,- nepamirškitttt kepimo miltelių, be jų bus sukritęs 'guminokas\ kepinyssss :)

      Panaikinti
    4. Nu vat matai aš visuomet gaminu pagal eigą ir štai va susimoviau :D nors jis tikrai nebuvo guminis, o daugelį net užbūrė savo išvaizda ir tikrai ne buvo neskanus :) visas buvo suvalgytas iki paskutinio trupinėlio :)

      Panaikinti
    5. Svarbu buvo valgomas ir suvalgytas ;) nes dažnai kai nepavyksta žmonės meta arba pyksta.
      Va, aš irgi susimoviau su Nerytės sluoksniuotu nekeptu pyragu, pudingas man toooks gavosi skystas ir neskanus....

      Panaikinti
  5. rimtai, cia kirilo zmona, tiesiog neturiu savo gmailo kad komentuoti cia galeciau :D tad naudojuos vyro paskyra :D jo, neiskilo ir gan riebus isejo, margarino apacioje liko nemazai, nors viska pagal recepta dejau, gal jei iskiltu tai butu pasiskirstes labiau, na bandysim kita karta :)
    patinka jusu blogas, tai vis kazka bandau is jusu receptu pagaminti :) bet kai jauna, nepatyrus, tai vis kazko nesuprantu, pamirstu :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O aš tikrai sudvejojau,- galvoju vyriškis juokauja :)
      Kepimo milteliai labai svarbūs, jie išpurina kepinį, iškelia, todėl be jų jis būna sukritęs, kietesnis tankesnis šlapesnis ir sunkesnis kepinys. Ir, aišku, riebus kaip sakot.
      O kiaušinius su cukrumi plakti reikia tol kol jų masė padvigubėja patrigubėja, pabaltėja.
      Jei rašoma,- plakti kiaušinius, tai ir plakite viską kartu, o kur reikia atskirti trynius, visada pažymima, ten jau reikia atskirai labai gerai išplakti baltymus, atsargiai juos įmaišyti į tešlas ;) Ir tada, kai reikia plakti atskirai, baltymus reikia plakti labai švariame inde su švariomis mikserio šluotelėmis, kitaip irgi neišsiplaks.
      Smagu, kad jauna šeimininkė bando ir nenuleidžia rankų, sėkmės visokiuose bandymuose, kepinukuose ;) kiekvieną kartą viskas eisis geryn ir geryn, pamatysit ;)

      Panaikinti