2012 m. vasario 13 d., pirmadienis

Citrininis kremas - Lemon curd

Šis kremas labai tinka plikytų pyragėlių įdarams, tortų kremams, ar tiesiog šiaip kokiu šaukšteliu pasmaguriauti ;)
Labai skanu su varške ;)

4 citrinų sultys ir žievelės
200 g cukraus pudros
60 - 100 g sviesto  (dėjau 60 g)
4 kiaušiniai

Citrinas gerai nuplauname, nutarkuojame žievelę ir išspaudžiame sultis.
Citrinos žievelę užpilame cukraus pudra, supilame sultis ir gerai išmaišome.
Kiaušinius lengvai suplakame šakute ir supilame į sultis.
Paliekame pastovėti pusvalandį, kad susigertų žievelių aromatas.
Gautą skystį perkošiame. Supilame į puodą, dedame sviestą ir statome kaitinti.
Verdame ant mažos ugnies maišant maždaug 12 min. kol sutirštės.
Supilame į stiklainėlius, atvėsiname ir dedame į šaldytuvą.





































Skanaus!!!

P.S. nuostabussss, sodrus, rūgštokas, kvapnus, gaivus, na toks pagal mano skonį :))


Šaltinis čia.

5 komentarai:

  1. Išbandžiau išbandžiau!!! Nuos-ta-bu!!! :) Žandus traukia, net silpna! :) Ačiū labai už puikų ir paprastą receptą!♥

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na man truputi per rugstu, bet darysiu dar, tik truputi keisiu

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ina, taip, čia skonio reikalas. Man tai labai labai ta rūgštelė patinka ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ko gero, manau dar ir citrinų dydis daug lemia,nes mano labai didelės buvo,ir kremas ne toks tirštas gavos. Sėkmės, labai džiaugiuos, kad Rasa parekomendavo tavo tinklaraštį, tai ir aš užsikrėčiau ;D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ina, gali buti, kad lemia citrinų dydis, nors mano buvo labai didelės.
    Viena draugė darė, tai jai išėjo visai skystokas kažkodėl.
    Beje, po savaitės pas mane taip pat jis pasidarė skystesnis nei tik pagamintas.
    Smagu, kad patinka ir randat idėjų, ačiū ;)

    Dominyka, man taip pat patinka tas traukimas žandų, ta rūgštelė :))

    AtsakytiPanaikinti