2012 m. vasario 10 d., penktadienis

Mieliniai blynai

Tiesiog skanuoliaiiii :))

25 g šviežių mielių
1+2 v.š. cukraus
0,5 l pieno
1-2 kiaušiniai
didelė sauja razinų
žiupsnelis druskos
miltų, kad tešla būtų grietinės tirštumo.

(į tešlą dar galima įpilti 2 v.š. aliejaus)

Mieles dedu į puodelį, užpilu 1 v.š. cukraus, išmaišau, kol mielės gerai ištirpsta.
Tada jas supilu į šiltą pieną (nekarštą - gal apie 35 laipsnių, kad įkišus pirštą nebūtų per karšta).
Įdedu 1-2 išplaktus kiaušinius su 2 v.š. cukraus, didelę saują išmirkintų razinų, truputį druskos, ir miltų tiek, kad tešla būtų kaip grietinės tirštumo.
Viską gerai išmaišau, tada dubenį su tešla dedu šiltai ir uždengiu.
Kai tešla gerai pakyla, jau vos neima lipti per kraštus, dedu po šaukštą tešlos ir kepu nedidelius blynelius įkaitintame aliejuje.  

Iškeptus blynus galima pabarstyti cukraus pudra.

Skanaus!



11 komentarų:

  1. Paskui būtinai parašyk, ar patiko ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jolanta, jie tobuli. Labai ačiū už receptuką.

    AtsakytiPanaikinti
  3. IDEALŪŪŪŪŪSSSS!! Ačiū labai už receptuką, bučkis!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Grange, mums jie irgi superiniai. Smagu, kai patinka, dėkui ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Skanuuučiai :) labai ačiū už puikų receptą!

    AtsakytiPanaikinti
  6. labai šaunūs blyneliai, tiesiog mano dukrelių svajonė :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Pagaliau radau šaunų receptą. Užsirašiau į užrašų knygelę. Ir kepsiu tik šitokius :) ačiū už receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Pati ta diena šiandien,tokio skanumyno išbandymui ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Skanių ir sočių Užgavėnių valgių :D

    AtsakytiPanaikinti