2012 m. vasario 11 d., šeštadienis

Želė kiaušiniai

Šiems kiaušiniams lukštus ruošiausi iš anksto. Vis ką nors kepdama, po keletą lukštų išsiploviau ir iškaitinus išsidžiovinau.

Mušant kiaušinį pyragams ar kitiems patiekalams, viename gale padarome skylutę (geriau storgalyje, tada būna gražesnė želinio kiaušinio forma), kad lengvai tilptų pirštas išplauti, maždaug 1-1,5 cm.
Tada iškratome kiaušinio turinį. Lukštus gražiai išplauname, išvarviname, statome į švarų kiaušinių dėklą, pripilame verdančio vandens, kai atvėsta vėl gerai išplauname, sustatę į dėklą gerai išdžioviname.
Taip prisirenkame reikiamą kiekį lukštų.


Pasigaminame norimo skonio keleto rūšių želė pagal rekomendacijas ant pakelio, truputį atvėsiname. Pasiruošiame šaldytų ar šviežių uogų: braškių, mėlynių, šilauogių.

Želė į lukštus pilame sluoksniukais, aš pyliau mažyte menzūrėle (matuokle).
Supylus pirmą sluoksnelį dedame į šaldytuvą, kai sustingsta įmetame norimų uogų, vėl pilame želė, ir taip, kol užsipildo visas lukštas.

Pripildytus lukštus paliekame šaldytuve per naktį.

Prieš lupant kišame labai trumpam į karštą vandenį, tada gražiau ir lygiau nusilupa.

Skanaus!!!

P.S. tokius želė kiaušinius galima pasigaminti ir nesaldžius, pvz. vištienos drebučiuose, daržovių drebučiuose, galima netgi krabų su žalumynais :) 

5 komentarai:

  1. mes irgi megstam sitaip gamintus "kiausinius". O per Velykas butinai gaminame nesaldzius su darzovemis, mesyte ar krevetemis.

    AtsakytiPanaikinti
  2. As velykoms taip dariau tik i kiausiniu lukstus pyliau saltiena

    AtsakytiPanaikinti
  3. Skanu ir gražu su šaltiena taip pat ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveikos, nusprendžiau ir aš tokių vėlykinių kiaušinių pasidaryt, bet iškilo klausimas, iš pačio kiaušinio išvalote tą plėvelę (na kur būna viduje)? o jeigu paliekate, neprilimpa prie žele? na tikiuosi supratot mano klausimuką :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Iš kai kurių tikrai išsiplovė, nusimovė ta plevelė, bet žele išsiėmė normaliai. Reikia prieš nulupant, palaikyt po šiltu tekančiu vandeniu truputį ir neskubėt plėšt po didelį lukšto gabalą ;)

      Panaikinti