2012 m. rugsėjo 9 d., sekmadienis

Korėjietiškos morkytės

 
1 kg morkų
75 ml saulėgražų aliejaus
5-6 v.š. obuolių acto
5-6 skiltelių česnako
pusė svogūno, labai smulkiai sutarkuoto
 
Prieskonių mišiniui:
1 a.š. druskos
3-5 a.š. cukraus
0,5 a.š. maltos raudonos paprikos
0,5 a.š. kajeno pipirų arba čili miltelių
0,5 a.š. malto imbiero
0,5 a.š. maltų juodųjų pipirų.

Morkas nuskutame ir sutarkuojame specialia tarka plonais šiaudeliais. Česnako skilteles išspaudžiame į morkas, sudedame svogūną, supilame actą ir prieskonius. Viską labai gerai permaišome. Aliejų įkaitiname iki rūkimo ir supilame į morkas, viską dar kartą gerai permaišome ir šiek tiek paslėgę statome į šaldytuvą parai ar bent nakčiai. 
 
Skanaus!
 
P.S. Tikras gardumynas garnyrui prie mėsos, vištienos ar šiaip kaip užkandis.
 
Šaltinis čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą