Nuplautą papriką supjaustyti į 4 dalis. Išvalyti sėklas (jei paprika labai didelė, na, tokia kaip mano, tada padalinti į mažiau dalių :)).
Sudėti į verdantį vandenį ir pavirti 3min. Išgriebtą papriką sudėti į iškaitintus stiklainius, kur jau turi būti įdėta į 0,5l talpos stiklainiuką - 1 šaukštelis medaus ir mažesnė skiltelė česnako.
Paprikas lengvai paspausti.
Po to supilti verdantį marinatą:
1l vandens
1 stiklinė aliejaus (aš pilu mažiau, maždaug pusę normos)
1 stiklinė acto
1 stiklinė cukraus
1 šaukštas druskos
(Šio kiekio marinato užtenka 4 litrams (8 x0,5 l stiklainiukams) užpilti,
ir maždaug 2-3 kg paprikų)
1 stiklinė aliejaus (aš pilu mažiau, maždaug pusę normos)
1 stiklinė acto
1 stiklinė cukraus
1 šaukštas druskos
(Šio kiekio marinato užtenka 4 litrams (8 x0,5 l stiklainiukams) užpilti,
ir maždaug 2-3 kg paprikų)
Užpylus marinatą, stiklainius užsukti, pavartyti, kad ištirptų medus, apversti ir šiltai užkloti.
Skanaus!
P.S. labai gražu, kai marinuojamos visos trys spalvos, arba geltona su raudona. Kadangi, aš nuskyniau jau visą paprikų derlių, tai maišiau su žaliomis paprikomis, nes geltonų šįmet neauginom, bet kitais metais būtinaiiiii ;)
Šįmetinis mūsų derlius :))
Man marinuotos paprikos daug skanesnės, nei žalios. Geras šis Jūsų marinavimo būdas.
AtsakytiPanaikinti