2013 m. balandžio 2 d., antradienis

Kepsnys 'Lokio pėda'



kiaulienos sprandinė arba kumpis (naudojau sprandinę)
provanso žolelės
druska, pipirai

morkos
svogūnai
1 v.š. majonezo (nebūtinai)

2 v.š. garstyčių
1-2 v.š. medaus


fermentinio sūrio

Mėsą supjaustome maždaug 1 cm storio riekelėmis. 
Pabarstome druska, pipirais ir provanso žolelėmis. Pastatome vėsiai.

Supjaustome svogūnus pusžiedžiais (galima smulkiau), morkas - plonais griežinėliais. Daržoves apkepiname keptuvėje, kol šiek tiek suminkštės. 
Atvėsiname ir įdedame šaukštą majonezo.

Garstyčias sumaišome su medumi ir šiuo mišiniu aptepame, sudėtą į kepimo skardą, mėsą. 

Ant kepsnių sudedame daržoves ir pašauname į įkaitintą iki 200*C temperatūros orkaitę 20-25 min. 

Po to kepsnius ištraukiame ir apibarstome sūriu. Dar pakepame, kol gražiai išsilydys sūris.



Patiekiame su mėgstamomis daržovėmis, ryžiais ar bulvėmis.

Skanaus!

P.S. svarbu neperkepti, kad kepsniai išliktų sultingi ir mėsa neišdžiūtų. 
Labai skanūs ir spalvingi kepsniai ;)

2 komentarai:

  1. Atsakymai
    1. Iš tiesų skanus, labai tos morkos su svogūnu tinka, ir man toks nematytas dar buvo ;)

      Panaikinti