kiaulienos sprandinė arba kumpis (naudojau sprandinę)
provanso žolelės
druska, pipirai
druska, pipirai
morkos
svogūnai
1 v.š. majonezo (nebūtinai)
svogūnai
1 v.š. majonezo (nebūtinai)
2 v.š. garstyčių
1-2 v.š. medaus
fermentinio sūrio
Mėsą supjaustome maždaug 1 cm storio riekelėmis.
Pabarstome druska,
pipirais ir provanso žolelėmis. Pastatome vėsiai.
Supjaustome svogūnus pusžiedžiais (galima smulkiau), morkas - plonais griežinėliais. Daržoves apkepiname keptuvėje, kol šiek tiek suminkštės.
Atvėsiname ir įdedame šaukštą majonezo.
Garstyčias sumaišome su medumi ir šiuo mišiniu aptepame, sudėtą į kepimo skardą, mėsą.
Ant
kepsnių sudedame daržoves ir pašauname į įkaitintą iki 200*C temperatūros orkaitę 20-25 min.
Po to kepsnius ištraukiame ir apibarstome sūriu. Dar pakepame, kol gražiai išsilydys sūris.
Patiekiame su mėgstamomis daržovėmis, ryžiais ar bulvėmis.
Skanaus!
P.S. svarbu neperkepti, kad kepsniai išliktų sultingi ir mėsa neišdžiūtų.
Labai skanūs ir spalvingi kepsniai ;)
Labai skanūs ir spalvingi kepsniai ;)
Mmm... kaip skaniai atrodo
AtsakytiPanaikintiIš tiesų skanus, labai tos morkos su svogūnu tinka, ir man toks nematytas dar buvo ;)
Panaikinti