2013 m. liepos 16 d., antradienis

Bulvyčių armonikėlės


bulvės (kiekis pagal valgytojų apetitą)
rūkytos šoninės gabaliukas
svogūnas
druska (+ mėgiami prieskoniai)
fermentinio sūrio gabaliukas


Bulves nuplauname (šviežias galima net neskusti), įpjauname ne iki galo (aš pjaudama bulvę iš šonų pasidedu po kinišką medinį pagaliuką, pjaunu kol peilis atsiremia į jį), truputį padruskiname.
Į įpjautus tarpukus paeiliui dedame po ploną gabalėlį rūkytos šoninės ir svogūno griežinėlį. 


Kepame orkaitėje 200*C temperatūroje apie 1 val. 

Prieš baigiant kepti plonai apiberiame tarkuotu fermentiniu sūriu.



Skanaus! 

2 komentarai:

  1. Labai skaniai atrodo ;)). Manom mama sako, kad turėtų vadintis "Bulvių viliotinis" ;))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ina, tikrai labai tinkamas tavo mamos pavadinimas ;)

      Panaikinti