2013 m. liepos 5 d., penktadienis

Gaivus tortas su grietinėle ir juodaisiais serbentais



Forma - 28 cm skersmens.

Pagrindas:
360g sausainių 'Selga' (dėjau 1 pakelį rudų, 1- baltų)
220g sviesto 
1/3 indelio kondensuoto pieno

Kremas:
820g grietinėlės 36 % riebumo (dėjau 1 indelį 420g ir 2 po 200g)
~400 ml trintų šviežių juodųjų serbentų su cukrumi
1 indelis kondensuoto pieno
30g želatinos 'Oetker'
150 ml vandens

Pamerkiame želatiną. 
Sausainius susmulkiname, sviestą ištirpiname ir sumaišome, supilame kondensuotą pieną.
Torto formą išklojame sausainių mase (prieš tai galima įtiesti maistinę plėvelę), dedame į šaldytuvą sustingti.
Į kambario temperatūros grietinėlę supilame kondensuotą pieną ir išmaišome.
Jeigu grietinėlė bus šalta, truputį pašildome. 
Želatiną ištirpiname garų vonelėje ir atvėsiname. 
Dalį grietinėlės išmaišome su serbentais,  kitą - paliekame baltą. 
Skystį pasidaliname taip, kad gautųsi maždaug po 800 ml į vieną sluoksnį. 
Supilame pusę želatinos į serbentų masę, kitą pusę į baltąją dalį. 
Išimame atvėsusį torto pagrindą, pilame serbentų ir grietinėlės masę ir dedame sustingti. 
Baltą masę laikome šiltai, jeigu per daug sustings truputį palaikome ant garų kol suskystės.
Sustingus serbentų sluoksniui  ant viršaus užpilame baltą masę ir dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.



Skanaus!

P.S. Tikrai labai lengvai ir greitai pagaminamas gaivus desertas - darysiu dar ne kartą ;) 



Šaltinis čia.




6 komentarai:

  1. vis kliūna už akių... kiba reiks eit serbentų skint...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gabriele, ačiū. Jis ne tik gražus, bet ir laaabai gaivus skanus lengvas ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tik nelabai aišku, ar tikrai reikia kondensuoto pieno į pagrindą? Banysiu šiandien ir aš, tik iš aprašymo tuos sluoksnius sunkoka suprasti kaip daryti. Bet gal pavyks :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. 1/3 indelio kondensuoto pieno į pagrindą. O į grietinėlę visas indelis.
      Juk recepte viskas taip paeiliui išdėstyta.

      Na, o kreminius sluoksnius reikia pasidaryti 2: vieną su serbentais, o antrą - baltą. Nežinau kaip čia dar aiškiau paaiškinti.
      Pirmiausiai į grietinėlę supilate kondensuotą pieną, išmaišote, o tada į atskirus indus pasidalinate masę - į 1 dalį pilate uogas ir grietinėlę, o kitą tik grietinėlę (na maždaug po lygiai kad gautųsi, tada lygiau tortukas atrodo), į ten kur uogos, aišku, pilate žymiai mažiau. Ir galiausiai į abi dalis sudedate želatiną. Ir jei jau ten skirsis kokiu 100 ml jūsų padalintų sluoksnių tūriai - tikrai nieko nenutiks :D




      Panaikinti