2014 m. lapkričio 22 d., šeštadienis

Burokėlių, morkų, kopūstų salotos


1 kg kopūsto (nuvalyto)
0,5 kg burokėlių (nuvalytų, nevirtų)
0,5 kg morkų (nuvalytų)
1 galvutė česnako

200 ml acto 9%
200 ml aliejaus
100 g cukraus (recepte rašo 200g, bet man saldoka, tad sumažinau)
2 a.š. su kaupeliu druskos

Daržoves sutarkuojame ar supjaustome šiaudeliais.

Tarkavau korėjietiškų morkyčių tarka, kopūstą pjausčiau labai labai plonai specialiu peiliu.



Supilame actą, aliejų, cukrų bei druską. Suberiame kapotą česnaką ir paliekame marinuotis parai.
Po paros viskas nusidažo labai gražiai ryškiai raudonai :)


Skanaus!

P. S. kai išgirdau receptą, ypač apie žalius tarkuotus burokėlius, iškart suraukiau nosį :D bet kai paragavau,- iškart puoliau tarkuot marinuot ir rašyt jums receptą. Superinėsssss salotosssssss.
Pamarinuotas sukemšu į stiklainiukus ir laikau šaldytuve ;)



5 komentarai:

  1. Nu kokios gražios. Aš anksčiau šiaip į kopūstus burokėlį įtarkuodavau smulkia tarkute, o čia tik nemažai, ir šiaudeliais. Nu reiks mėgint, dabar kaip tik namie tinginiausiu ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ina, aš nepatikėjau, kad tokios geros gaunasi, ir tie, kas ragavo, visi giria. Aš pagal savo skonį, vistik gal acto kiek pamažinčiau, bet visi rėkia, kad geraiiii.
      O kodėl tinginiausi? Tingėti negarbinga, tingėti negražu...... :D

      Panaikinti
  2. Labai džiaugiuosi atradus šį blogą,peržiūrėjau visus receptus ir beveik visi patiko.Viskas paaiškinta taip paprastai,visi receptai paprasti, tinkantys kiekvienai dienai ir šventėms o nepasidėti į lentyną:)
    Aš žalius burokėlius darau su salierais,kas valgo nesupranta iš ko padaryta.Vokiečių šeimoj tas salotas taisydavo valgė skaniai kol nepasakiau iš ko padaryta,nes jie burokėlius laiko ,kad jis tinka kiaulėms šerti(toks požiūris).

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu, kad patiko :)
      Aš anksčiau irgi apie žalius burokėlius buvau kitokios nuomonės :)

      Panaikinti