2015 m. sausio 28 d., trečiadienis

Mielinės bandelės su cinamonu


25 g mielių  (arba 7 g sausų)
250 g šilto pieno
100 g cukraus
2 tryniai
100 g tirpinto sviesto + 50 g sviesto bandelių aptepimui
žiupsnelis druskos
500 g miltų


Mieles ištriname su trupučiu cukraus, supilame šiltą pieną ir išmaišome. Trynius išsukame su likusiu cukrumi, miltus išsijojame. Į dubenį su ištrintomis mielėmis dedame kiaušinius, pilame išlydytą atvėsintą sviestą, miltus. Tešlą gerai išminkome ir paliekame pakilti ~1 val.
Po valandos dar kartą išminkome, paliekame pastovėti, kol dar kartą pakils.
Imame tešlą, ją iškočiojame į stačiakampio formos lakštą, aptepame sviestu, pabarstome cukrumi ir cinamonu, susukame į vyniotinį, supjaustome ~3 cm riekelėmis ir sudedame į skardą.
Kildiname dar maždaug pusvalandį, aptepame kiaušinio plakiniu.


Kepame 200*C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.



Skanaus!

P.S. šiai didelei skardai bandelių ėmiau dvigubą normą produktų.



2 komentarai:

  1. norėjau paklausti ar tešlos lakštą pertepti tirpintu ar paprastu sviestu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tirpintu, nes kietu tai niekaip neišteptumėte.

      Panaikinti