5 kiaušiniai
250 g cukraus
200 g sviesto (ištirpinto)
400 g varškės
400 g miltų (nepadauginti)
10 g kepimo miltelių
2 dideli obuoliai
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki baltumo, supilti ištirpintą sviestą, sudėti varškę, išsijotus miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai permaišyti, tešla būtinai turi gautis tiršta.
Paskirstyti tešlą 40x25 cm skardoje ir susmaigyti plonai supjaustytas obuolių juosteles.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje ~50 minučių. Ar pyragas iškepė tikrinti mediniu iešmeliu.
Skanaus!
P. S. Vietoje obuolių puikiai tinka konservuoti persikai ar turimos uogos.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą