2012 m. rugpjūčio 19 d., sekmadienis

Abrikosų klafutis

Klafutis - pudingas, prancūziškai - 'clafouti'.
Na, jie (klafučiai)  paprastai kepami su vyšniomis ar kai kada - slyvomis, bet pas mane namuose gausiai užderėjo visokių kitokių vasaros gėrybių - abrikosų, kriaušių, o taip pat ir slyvų, tai kodėl gi nepaeksperimentavus ;))


1,2 kg abrikosų (paruoštų, be kauliukų)
2 šaukštai brendžio
1 stiklinė cukraus + 2 šaukštai
6 kiaušiniai
2,5 stiklinės grietinėlės
15 v.š. miltų
žiupsnelis druskos
1-2 a.š. vanilės
2 v.š. sviesto skardos ištepimui
cukraus pudros pabarstymui

Išimame iš abrikosų kauliukus, padalindami juos pusiau. Suberiame į indą. Įberiame 2 šaukštus cukraus, supilame brendį. Išmaišome ir paliekame 10-15 minučių. Šį aprašytą veiksmą daryti nebūtina, kaip ir brendžio pilti nėra būtina, bet galima išbandyti ir taip ir taip ;)
Kiaušinius su stikline cukraus išplakame iki standžios masės. Pilame grietinėlę, beriame vanilę ir supilame nuo abrikosų susidariusį skystį. Atsargiai maišydami suberiame persijotus miltus. Lengvai išmaišome tešlą.
Tešla gausis kaip blynams, gal kiek tirštesnė.
Imame didelę plačią skardą ir ištepame ją sviestu, pabarstome formos dugną ir šonus smulkiu cukrumi. Sudedame abrikosus ir užpilame juos tešla.
Kepame 190 C temperatūros orkaitėje ~45 minutes, kol gražiai paruduos.

Kai iškeps, 15 min paliekame vėsti.

Išverčiame ant padėklo ir gausiai pabarstome cukraus pudra.

Skanaus!



P.S. labai labai patiko, drėgnas minkštas purus, tikrai labiau pudingas, nei pyragas. Labiau storas blynas nei pyragas :))
O jau abrikosų aromatas ir skonis nepakartojamas, kaip ir pyrago spalva ;) 

2 komentarai:

  1. Pas mus dar nera abrikosu.. bet jei darysiu tai teks mazesni kieki nes itariu kad as viena ji ir valgysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na, čia kiekis nemažas tikrai, bet pyragą kepiau į pačią didžiausią orkaitės skardą ;)
    Valgėm karštą, ir žmonių buvo nemažai.
    Ir turiu pasakyti, kad atvėsęs mums nebuvo toks skanus kaip tik ką iškeptas :)

    AtsakytiPanaikinti