2012 m. rugpjūčio 13 d., pirmadienis

Marinuoti agurkai


Marinatas

1 l vandens:

1 v.š. druskos
2 v.š. cukraus
1 v.š. acto esencijos (kai užvirs marinatas, supilti išjungus)
pipirai
lauro lapeliai

Į stiklainiukus sudėti nublanširuotus agurkėlius, krapus, česnako skilteles. 
Išvirti marinatą, supilti ant agurkų, pridengti dangteliais ir palaikyti kol gerokai atvės.
Nupilti skystį atgal į puodą, dar kartą užvirinti, ir užpylus verdančiu marinatu, uždaryti.

Skanaus!


P.S. šitaip konservuoti galima daržovių asorti, labai skanus marinatas, traškios daržovės ;)

4 komentarai:

  1. Kaip laiku jau išlindai vėl. Laukiam tavo gėrių, kuo daugiau.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kai tik turėsiu laiko, būtinai pasidalinsiu ;)
    Gal pabandei marinuot pagal šitą receptą?

    AtsakytiPanaikinti
  3. O jei nera acto esncijos, gal zinote kiek reikia deti saukstu acto 9 proc?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tiesiog naudokite kitą marinatą, nes skonis bus visai kitoks keičiant šį receptą ;)

    AtsakytiPanaikinti