Viena pažįstama neseniai papasakojo, kad dažnai kepa kruopų ir tarkių košę orkaitėje, taigi nusprendžiau ir aš paeksperimentuoti :) Ir ką galiu pasakyti,- tai laaabai skanus patiekalas, kurį tikrai kepsim dar ne kartą ;)
1 stiklinė su kaupu trijų grūdų kruopų (miežinių, kvietinių, grikių) košės
12-15 didelių bulvių
truputis druskos
keletas gabalėlių rūkytos šoninės ar lašinukų
2 dideli svogūnai
Iš vakaro verdančiu vandeniu užplikinti stiklinę kruopų.
Bulves sutarkuoti bulvių tarkavimo mašinėle. Sumaišyti su išbrinkusiomis kruopomis. Proporcijos turėtų būti apylygės, tiek kiek kruopų, panašiai ir bulvių tarkių.
Šoninę ar lašinukus supjaustyti smulkiais kubeliais, pakepinti kol gerai apskrus, tada suberti susmulkintą svogūną, dar kiek patroškinti ir supilti į paruoštą masę. Pasūdyti pagal skonį.
Masę sukrėsti į indą su dangčiu, dėti į įkaitintą iki 200 C temperatūros orkaitę ir kepti apie 1-1,5 val.
Skanaus!
P.S. mano šeima valgė su grietine, na, o man laaabai skanu ir vienas be nieko. Kvapnus, įdomus, tiesiog kugelis kitaip :))
Reiks išbandyt
AtsakytiPanaikinti