2013 m. gruodžio 15 d., sekmadienis

Virtų bulvių dubenėliai


Reikės:
virtų maltų bulvių (pagal valgytojų apetitą)
1/4 bulvių masės krakmolo (inde padalinti bulvių masę į 4 dalis, ir išėmus vieną dalį bulvių - į jos vietą pilnai pripilti krakmolo)
žiupsnis druskos
2-3 kiaušiniai

Masę gerai išminkyti, formuoti rutuliukus, įspausti pirštu duobelę.
Dėti į verdantį pasūdytą vandenį ir, kai iškils į paviršių, pavirti 5-8 min.


Patiekti su spirgučiais, grietine.


Skanaus!


8 komentarai:

  1. Lekiu gaminti, kaip tik galvojau ka cia pietums paruosti :)))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip skanu, mes vaikystėj juos "durniukais" vadinom...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Močiutė pastoviai juos gamindavo - labai skanu, man labiau patinka, nei cepelinai :))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Isviriau bulves, sutryniau...o tai ir kur to krakmolo dabar imt?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai tikriausiai iš spintelės. Ar jūs jį kur kitur laikot?

      Panaikinti