250 g avinžirnių
1 svogūnas
4 česnako skiltelės
saujelė petražolių
3 v.š. miltų
1 a.š. sodos be kaupo
druskos, pipirų
aliejaus kepimui
Tzatziki ar jogurtinio padažo mirkymui
Avinžirnius užmerkiame ir laikome per naktį šaltame vandenyje.
Kitą dieną nusunkiame ir gerai sumalame blenderiu ar virtuvinio kombaino pagalba.
Svogūnus ir česnakus smulkiai sukapojame ir suberiame į avinžirnių masę.
Dedame pipirus, druską (jei mėgstate aštriai, galima įberti aitriosios paprikos miltelių), smulkiai sukapotas petražoles, suberiame miltus ir gerai viską išminkome.
Iš gautos masės sudrėkintomis rankomis formuojame graikinio
riešuto dydžio rutuliukus ( man išėjo 26 rutuliukai).
Juos dedame į gerai įkaitintą
aliejų ir verdame apie 6-8 minutes, kol gražiai apskrus.
Iškeptus falafelius
išimame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.
Falafelius patiekiame su salotomis ir jogurtiniu ar tzatziki padažu. Tzatziki - populiariausias graikiškas padažas, kuris puikiai tinka prie mėsos, daržovių patiekalų. Tai pakankamai tirštos konsistencijos, tačiau visai neriebus, gaivaus skonio padažas.
Skanaus!
o kokie gražūs!! patinka man žiauriai falafeliai... reiktų tik kada orkaitėj pabandyt kept, gal bandžius?
AtsakytiPanaikintipas mane beje,šiand ir avinžirniai tik kitu pavidalu :)
Grange, orkaitėje nebandžiau, bet užmačiau ir pagalvojau, kad turi būti geraiii, tik ten buvo iš virtų avinžirnių.
PanaikintiO ką tu valgai? Humusą?
Uzsirasau i eile isbandymui ;) Labai jau viliojanciai atrodo
AtsakytiPanaikintiLauksiu ataskaitos :D
Panaikinti