2011 m. spalio 5 d., trečiadienis

Cinamoninių juostelių pyragas

Mano forma - 36x12x6cm

Puodelis – 250ml  

Tešla:
~450g miltų  (~3,5-4 puodeliai - tiek, kad susiminkytų į labai minkštą kamuoliuką)
50g cukraus  (¼ puodelio)
22 g šviežių mielių arba 2 ¼ a.š. sausų mielių  
½ a.š. druskos
60g ištirpinto sviesto  (4 v.š.)
150 ml pieno (galima per pusę su vandeniu)
1-2 a.š. vanilinio cukraus
2 dideli kiaušiniai

Aptepimui:
60g ištirpinto sviesto  (4 v.š.)
200g cukraus  (1 puodelis)
2 a.š. cinamono
½ a.š. šviežiai tarkuoto muskato (nedėjau)


Paruošti mielinę tešlą. Mieles ištrinti su 1 šaukšteliu cukraus, užpilti šiltu pienu.
Sviestą ištirpinti, atvėsinti. Kiaušinius ištrinti su likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi. 
Į dubenį išsijoti miltus, suberti druską. Tada supilti pakildintas mieles, sviestą, ištrintus su cukrumi kiaušinius ir suminkyti minkštą tešlą. Miltus pasireguliuoti, tešla turi būti labai minkšta, šiek tiek lipni.
Labai plonai ją aptepti sviestu ir uždengus rakšluostuku, palikti kilti 1 val.

Pakilusią tešlą galima laikyti šaldytuve per naktį ir pyragą kepti ryte. Tada prieš kočiojimą reikia palaikyti 30 min. kambario temperatūroje, išėmus iš šaldytuvo.

Kol tešla kyla, ištirpinti sviestą. Sumaišyti atskirame indelyje cinamoną ir cukrų.

Tešlą iškočioti į maždaug 30x50 cm stačiakampį,  tada virtuviniu teptuku/šepetėliu tešlą aptepti sviestu ir pabarstyti cinamono - cukraus mišiniu. Netaupyti, berti ir tepti gausiai.

Supjaustyti tešlą į 6 juostelės vertikaliai. Sudėti juostelės vieną ant kitos, ir vėl supjaustyti į 6 gabalėlius horizontaliai, gaunasi maždaug 5x8cm kvadratėliai. 
Sukrauti vieną ant kito kvadratėliuss ir dėti juos šonu stačiai į paruoštą formą.


Uždengti rankšluosčiu ir palikti kilti šiltoje vietoje 30-45 min.

Kepti 180-190*C temperatūroje ~40-45 minutes, kol gražiai pagels.

Jei viršus per daug kepa,  pridengti folija iki kepimo pabaigos.
Išimti iš orkaitės ir leisti pastovėti formoje 20-30 minučių.


Tada atsargiai išimti ir skanauti, plėšiant po apskrudusią cinamoninę riekelę.



Skanaus!


P.S. nuostabus pyragas, kepsim dar ne kartą tikraiiii. 
Galima kepti ir keksiukų formelėse, gaunasi gražios 'rožytės'.

Ačiū Ilonai, kad pasidalino puikia idėja ir nuoroda ;)

Šaltinis čia.

1 komentaras:

  1. Perskaiciau, iskepiau, suvalgiau... jis nuostabus. Teslos per nakti nelaikiau, kepiau is karto, nes labai jau rupejo.

    AtsakytiPanaikinti