2011 m. spalio 4 d., antradienis

Varškinės pynutės

300 g miltų  (sunaudojau daugiau)
2 a. š. kepimo miltelių
100 g cukraus (dėjau 50g - užtenka)
1 a. š. vanilės
150 g varškės  (dėjau 180 g)
1 kiaušinis
100 ml pieno
50 ml aliejaus
trupučiukas druskos

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Baltymą išmaišyti su cukrumi. Supilti pieną, aliejų, vanilę, įmaišyti varškę. Suberti persijotus miltus ir užminkyti tešlą.
Tešlą padalinti į 12 dalių. Kiekvieną dalį dar dalinti į tris dalis. Iš kiekvieno gabaliuko suformuoti ~ 15 cm ilgio juosteles, kurias supinti į pynutes - kasytes.
Kasytes dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kiaušinio trynį sumaišyti su 1 v. š. pieno ir aptepti bandeles. Pagal skonį pabarstyti cukrumi, migdolais ar kitais riešutais.
Kepti iki 200*C įkaitintoje orkaitėje ~ 20 min.

Skanaus!

Šaltinis SM.


3 komentarai:

  1. Pagaliau išbandžiau, ilgai man jos nedavė ramybės. Tiesiog nuostabios.

    AtsakytiPanaikinti
  2. praaušusios bandelės labai sukietėjo.Ką ne taip padariau?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ko gero pasidarėte per kietą tešlą, gal per ilgai kepėte o gal per karštai. Man nėra sukietėję, o jei lieka kitai dienai, visada sudedu i sandarų indą, ir jos tikrai būna valgomos ;)

    AtsakytiPanaikinti