2011 m. spalio 25 d., antradienis

Kepti nektarinai su pelėsiniu sūriu

3 nektarinai
pelėsinis sūris (dėjau su mėlynuoju pelėsiu)

2 v.š. rudojo cukraus
60 ml balzaminio acto.


Nektarinus perpjauti per pusę, išimti kauliukus ir vos vos išskobti. Į išskobtą viduriuką sudėti pelėsinį sūrį.
Įdarytus vaisius kepti 180*C temperatūroje ~10 min., kol nektarinai suminkštės, o sūris išsilydys.
Kol vaisiai kepa, mažoje keptuvėje ant nedidelės ugnies pakaitinti balzaminį actą ir cukrų. Maišant pavirinti, kol cukrus ištirps ir liks maždaug 2 šaukštai sirupo.


Iškeptus nektarinus aplieti karštu sirupu ir gardžiuotis burnoje tirpstančiu pikantišku desertu.


Skanaus!

Šaltinis čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą