2011 m. spalio 1 d., šeštadienis

Minkšti guminiai meduoliai

2 kiaušiniai
150g cukraus
100g medaus (naudoju dirbtinį)
100g margarino EVE  arba  sviesto 82%

2 a.š. gesintos sodos
mėgiamų meduolių prieskonių
450g miltų 



Į dubenį įmušti kiaušinius, supilti cukrų, medų ir ištirpintą margariną, viską išmaišyti. Dėti dubenį ant garų (puodo su verdančiu vandeniu) ir maišyti, kol cukrus ištirps.
Nukelti nuo garų, supilti sodą ir gerai išsukti, tešla suputos, tada berti miltus ir užminkyti maloniai minkštą tešlą (jeigu per skysta, dėkite daugiau miltų, bet tešla turi buti ne kieta.


Atšaldyti nereikia, iš karto kočiokite ~7 mm storio tešlos lakštą ir išspauskite norimas figūrėles.


Kepti 220*C temperatūroje apie 7-10 min. kol gražiai paruduos.




Glajui:
1 baltymas
150g cukraus pudros
citrinos rūgštelės pagal skonį.

Dubenėlyje viską gerai išsukame. Masė neturi būti labai skysta, nes nelaikys formos.
Jei per skysta, dėkite dar cukraus pudros.

Kažkuriais metais dariau spalvotus glajus, tai buvo pirmieji mūsų meduoliai :))





Skanaus!






Šaltinis: receptas Cypsiuko iš SM. Tikriausiai jau daugelio išbandytas :)

4 komentarai:

  1. Norėjau pasiteirauti, o koks skirtumas, į tešlą dėsi margarina ar sviestą? Ir dėl baltymo, ar nieko tokio vaikams "žalias" baltymas?
    Labai patiko Jūsų receptai, pirma mėginsiu kūčiukus :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Laima, su margarinu kepiniai būna truputį minkštesni/drėgnesni, o su sviestu trapesni, bet labai jau esmės nekeičia. Galima kepti ir su sviestu.
    'Žalias' baltymas truputį ir mane neramina, bet aš labai švariai nuplaunu kiaušinį, be to, tai mūsų naminiai kiaušiniai. Dažnai naudoju vietoj baltymo citrinos sultis glajui :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Superiniai meduoliai! Lengvai pagaminami ir puikaus skonio.
    O kodėl juos vadinate "guminiais"? Na, manieji tik iškepti, tai minkštučiai, trapūs. Sandarioj dėžutėj palaikius atsileis? Įtariu, kad ilgai jie tikrai neišsilaikys :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui, 'guminiais' recepto autorė pavadino, tai ir aš iš paskos :) Jei truputį perkepa - būna trapūs, pastovėję sandarioje dėžutėje tikrai suminkštėja ;) galima įdėti obuolio skiltelę, tada įgauna dar geresnį skonį.

      Panaikinti