Iš vienos normos išeiga - 12 tradicinių arba 24 mažutėliai keksiukai.
170 ml aliejaus
150 ml pieno
1 didelio kiaušinio
1 kiaušinio baltymo
1 citrinos sulčių bei tarkuotos žievelės
225 g kvietinių miltų
1 a. š. kepimo miltelių
210 g cukraus pudros
1/2 a. š. druskos
2 a. š. aguonų
Viename dubenyje sumaišyti drėgnus produktus: aliejų, kiaušinį, baltymą, pieną, citrinos sultis bei citrinos žievelę.
Kitame dubenyje sumaišyti sausus produktus: miltus, kepimo miltelius, cukraus pudrą, druską bei aguonas.
Tada sausus produktus sumaišyti su drėgnais reikia gana greitai ir labai stipriai nemaišant. Tešlą išdėlioti į 12 tradicinių keksiukų formelių.
Kepti 190*C temperatūroje apie 20-25 min. kol gražiai paruduos.
Skanaus!
P.S. šį keksiukų receptą turbūt išbandžiau patį pirmąjį, ir laabai patiko. Dabar suradus nuoroda (o pasirodo, čia Nerytės receptukas ;), Neringos aprašyme radau, kad tai irgi jos pirmieji keksiukai ;)
Šaltinis čia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą