2011 m. spalio 1 d., šeštadienis

Minkšti meduoliukai su įdaru

Receptas iš kažkurio rusiško forumo. Išeiga gana nemaža ;)

1 kiaušinio trynys
1st. cukraus (dėjau 0,5 st. cukraus ir 0,5 st. medaus)                                                       

8 v.š. pieno
5 v.š. aliejaus                                                      

250g varškės                                                       
4 a.š. kepimo miltelių                                         
4 a.š. vanilinio cukraus
450-500g miltų                                                  

žiupsnelis druskos
džiovintų spanguolių
prieskonių meduoliams.

Glajui:
100g cukraus pudros,
1 baltymoas
1 v.š. karšto vandens.


Trynį išmaišyti su cukrumi, sudėti pieną, aliejų, varškę, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, druską, prieskonius, tik miltų visų nedėti iš karto, gal jų tiek ir nereikės. Versti masę ant stalo ar lentelės, minkyti, jei reikia sudėti miltus, kurie liko, kai išsiminkys, tešlą padėti 1 val. į šaldytuvą. Po to išėmus, pasidaryti volelį, jį supjaustyti mažais gabalėliais ir daryti rutuliukus, į vidų įspausti po džiovintą spanguolę.


Dėti į ištiestą kepimo popieriumi skardą. Kepti 170*C temperatūroje apie 15-20 min.

Glajui sumaišyti visus produktus ir kelias minutes paplakti.


Kai meduoliukai atvės, juos galima apipilti visu glajumi ir gerai išmaišyti, galima papuošti įvairiais pabarstukais, aguonomis.

Aš mirkiau po vieną į glajų, kad gražiai pasidengtų, ir dėjau ant grotelių apdžiūti.

Na, o pabarstukais puošė mano mažoji pagalbininkė :)

Skanaus!

P.S. Mirkant po vieną į glajų gaunasi lygiau ir gražiau. Bet reikia labai daug laiko taip žaisti ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą