Žiema, žiema, bėk iš kiemo!!! - taip varome
įgrisusią žiemą per Užgavėnes. Ir ne veltui, juk šios šventės tikslas –
prisišaukti pavasarį.
Užgavėnes senovėje
švęsta triukšmingai ir linksmai – sočiai valgyta mėsos, vengta sunkesnių darbų,
kitaip visus metus nebus poilsio.
Užgavėnės - skanių
blynų ir persirengėlių šventė ;)
4 kiaušiniai
50 g cukraus (pagal skonį, galite dėti daugiau)
žiupsnelis druskos
2 a.š. vanilinio cukraus
200 ml grietinėlės (35%)
200 ml pieno
~350 g miltų (tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos)
2-3 v.š. aliejaus arba 50 g tirpinto sviesto
Šluotele išplakame kiaušinius su druska, cukrumi, vaniliniu cukrumi. Pilame grietinėlę, beriame miltus, gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų, pilame pieną.
Sumaišome tešlą, kad būtų geros grietinės tirštumo. Kad blynai nesviltų, pilame aliejaus arba tirpinto sviesto.
Įkaitintą keptuvę vos patepame riebalais, samteliu pilame tešlą ir kepame blynus iš abiejų pusių, apverčiant keptuvę.
Aš kepu senoviškoje tarybinėje vartomoje keptuvėjė vaflinėje, ant dujinės viryklės.
Patiekti su mėgstama uogiene ar plakta grietinėle.
Skanaus!
Sveiki, kadangi niekur neradau Jusu emeilo, o labai noriu paklausti-ar turite recepta kepti grybukams, voveraitems vartomoje keptuveje? gavau "palikima" is anytos si savaitgali tris vartomas keptuves-cirviniu blynu, voveraiciu ir grybuku ir dar tokia ale kazin kokiu blynu, pirma karta maciau ;) tai va noreciau kada savo dukrytei iskepti grybuku ir voveriuku. jusu receptai saunus labai, pamaniau, gal galit kuom pagelbeti? :) Butu labai malonu :)
AtsakytiPanaikintiAudrone.
Audrone, turiu keletą receptukų išsisaugojus, aš tokios keptuvės neturiu, tad negaliu komentuoti. Įkeliu jums kelis receptus keptuvėje kepamų grybukų:
PanaikintiGrybukai ir voverės
500g miltų
100g margarino
200g medaus
100g cukraus
100g grietinės
5g sodos
Prieskonių meduoliams
Svarbiausia atitaikyti tešlos kiekį keptuvėje, neperkepti, nes pasidaro kieti, sutepti kiekvieną sykį formą aliejumi, nes prilimpa.
Glajus – kiaušinio baltymas, citrinos rūgštis ir cukraus pudra, grybų galvoms dar ir kakava. Šaknims – aguonos.
Grybukų receptas (skirtas kepsti su "senovine" formine keptuve) :
200 g grietinės
3 kiaušiniai
150g margarino
200g cukraus
1 šaukštelis sodos (užgesinti citrinos rūgšt. arba actu)
400g miltų
vanilės
Gerai išplakti cukrų su kaiušiniais, sudėti grietinę ir vanilę ir užgesintą sodą. Viską išmaišyti.Supilti miltus, vėl išmaišyti. Supilti išlydytą atvėsusį margariną.
Grybukai minksti ir skanus,kiek iseina ,nezinau,nes pas mane keptuvej yra 3 grybai ir 2 voveres.koki 40 grybu tikrai turetu iseiti.
Siryt išbandėm šitą receptą-super, labai skanūs blynai išėjo. Ačiū :)
AtsakytiPanaikintiAudrone, į sveikatą ;) Ar pasinaudojot grybukų receptais?
PanaikintiMums patiko! Ačiū ♥
AtsakytiPanaikintiDėkui, smagu :)
PanaikintiNu nieko sau, sakot skanus blynai? Cia turbut save gyre pati seimininke. Blynai gavosi neskanus, nesaldus, per riebus. Esu valgius kur kas skanesnius cirvinius blynus, tik sugadinau bereikalo produktus.
AtsakytiPanaikinti:D pati pati, o kas gi pakels šuniui uodegą - jei ne pats :D
Panaikinti