2013 m. vasario 12 d., antradienis

Čirviniai blynai

Žiema, žiema, bėk iš kiemo!!! - taip varome įgrisusią žiemą per Užgavėnes. Ir ne veltui, juk šios šventės tikslas – prisišaukti pavasarį. 
Užgavėnes senovėje švęsta triukšmingai ir linksmai – sočiai valgyta mėsos, vengta sunkesnių darbų, kitaip visus metus nebus poilsio.

Užgavėnės - skanių blynų ir persirengėlių šventė ;)




4 kiaušiniai
50 g cukraus (pagal skonį, galite dėti daugiau)
žiupsnelis druskos
2 a.š. vanilinio cukraus
200 ml grietinėlės  (35%)
200 ml pieno
~350 g miltų (tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos)
2-3 v.š. aliejaus arba 50 g tirpinto sviesto

Šluotele išplakame kiaušinius su druska, cukrumi, vaniliniu cukrumi. Pilame grietinėlę, beriame miltus, gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų, pilame pieną. 
Sumaišome tešlą, kad būtų geros grietinės tirštumo. Kad blynai nesviltų, pilame aliejaus arba tirpinto sviesto.

Įkaitintą keptuvę vos patepame riebalais, samteliu pilame tešlą ir kepame blynus iš abiejų pusių, apverčiant keptuvę.
Aš kepu senoviškoje tarybinėje vartomoje keptuvėjė vaflinėje, ant dujinės viryklės.





Patiekti su mėgstama uogiene ar plakta grietinėle.






















Skanaus!

8 komentarai:

  1. Sveiki, kadangi niekur neradau Jusu emeilo, o labai noriu paklausti-ar turite recepta kepti grybukams, voveraitems vartomoje keptuveje? gavau "palikima" is anytos si savaitgali tris vartomas keptuves-cirviniu blynu, voveraiciu ir grybuku ir dar tokia ale kazin kokiu blynu, pirma karta maciau ;) tai va noreciau kada savo dukrytei iskepti grybuku ir voveriuku. jusu receptai saunus labai, pamaniau, gal galit kuom pagelbeti? :) Butu labai malonu :)
    Audrone.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Audrone, turiu keletą receptukų išsisaugojus, aš tokios keptuvės neturiu, tad negaliu komentuoti. Įkeliu jums kelis receptus keptuvėje kepamų grybukų:

      Grybukai ir voverės

      500g miltų
      100g margarino
      200g medaus
      100g cukraus
      100g grietinės
      5g sodos
      Prieskonių meduoliams

      Svarbiausia atitaikyti tešlos kiekį keptuvėje, neperkepti, nes pasidaro kieti, sutepti kiekvieną sykį formą aliejumi, nes prilimpa.
      Glajus – kiaušinio baltymas, citrinos rūgštis ir cukraus pudra, grybų galvoms dar ir kakava. Šaknims – aguonos.

      Grybukų receptas (skirtas kepsti su "senovine" formine keptuve) :

      200 g grietinės
      3 kiaušiniai
      150g margarino
      200g cukraus
      1 šaukštelis sodos (užgesinti citrinos rūgšt. arba actu)
      400g miltų
      vanilės

      Gerai išplakti cukrų su kaiušiniais, sudėti grietinę ir vanilę ir užgesintą sodą. Viską išmaišyti.Supilti miltus, vėl išmaišyti. Supilti išlydytą atvėsusį margariną.
      Grybukai minksti ir skanus,kiek iseina ,nezinau,nes pas mane keptuvej yra 3 grybai ir 2 voveres.koki 40 grybu tikrai turetu iseiti.





      Panaikinti
  2. Siryt išbandėm šitą receptą-super, labai skanūs blynai išėjo. Ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Audrone, į sveikatą ;) Ar pasinaudojot grybukų receptais?

      Panaikinti
  3. Nu nieko sau, sakot skanus blynai? Cia turbut save gyre pati seimininke. Blynai gavosi neskanus, nesaldus, per riebus. Esu valgius kur kas skanesnius cirvinius blynus, tik sugadinau bereikalo produktus.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :D pati pati, o kas gi pakels šuniui uodegą - jei ne pats :D

      Panaikinti