2013 m. vasario 18 d., pirmadienis

Kibinai




Išeiga  virš 20 nemažų kibinų :)

Tešlai:
1 kg miltų
450g margarino Eve
3 kiaušiniai
200g grietinės 30%
žiupsnis druskos

Įdarui:
1 kg kiaulienos sprandinės
3 svogūnai
50g margarino Eve
0,5 pakelio Vegetos (raudonoje pakuotėje su virėjo galva)
maltų juodųjų pipirų
šlakelis šalto virinto vandens
1 stiklinė kefyro arba natūralaus jogurto

1 kiaušinis aptepimui


Šaltą margariną sutarkuoti burokine tarka, suberti miltus, druską ir viską trinti tarp pirštų, kad tešla pasidarytų biri kaip smėlis. Įmušti kiaušinius, supilti grietinę, greitai užminkyti tešlą į rutulį ir jį padėti į šaldytuvą 2 val.


Sprandinę sukapoti smulkais kvadratėliais, sudėti kapotą svogūną, margariną, supilti jogurtą ar kefyrą, Vegetos prieskonius.

Nuo įpilto į mėsą kefyro ar jogurto iskepę kibinai būna labai sultingi.


Tešlą pasidalinti į 5 dalis ir iš kiekvienos dalies padaryti 4- 5 rutuliukus, juos suploti delnuose į paplotėlį, plonai pakočioti, įdėti įdaro po didelį šaukštą ir formuoti kibinus.
Pradžioje padaryti skiauterę ir dailiai užlankstyti virvele.

Kibinus dėti ant skardos, ištiestos kepimo popieriumi, aptepti kiaušinio plakiniu.


Kepti 180-200*C temperatūroje apie 30 min., kol dailiai paruduos.


Skanaus!



Šaltinis: youtube.

4 komentarai:

  1. Grazus kibinai.
    Tu buvai pazymeta
    http://taip-norėjau.blogspot.com/2013/02 tinklarastininku-žaidimas "11"

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dekui. Kas čia per žaidimas, niekaip neprisiruošiu ;))

    AtsakytiPanaikinti
  3. As net issigandau gavus kvietima, bet visai įdomu

    AtsakytiPanaikinti
  4. Atrasiu minutę laisvą, paskaitinėsiu ir aš ;)

    AtsakytiPanaikinti