2013 m. vasario 4 d., pirmadienis

Obuoliniai virtinukai




0,5 kg nuluptų obuolių
30 ml pieno
1 kiaušinis
1 v. š. cukraus
150 - 160 g miltų (pagal tešlos konsistenciją)
žiupsnelis druskos

Kol ruošime tešlą, užkaičiame puodą su vandeniu virtinukams.

Obuolius sutarkuojame barštine tarka. Supilame pieną, suberiame cukrų, druską ir dedame atskirtą nuo baltymo kiaušinio trynį. Baltymą išplakame iki standžių putų. Atsargiai įmaišome į tešlą.
Po truputį maišant sudedame miltus.
Tešla turi gautis tiršta - kaip labai geros grietinės, todėl miltų kiekį reguliuojame +/-.

Drėgnu arbatiniu šaukšteliu formuojame tešlos kukuliukus ir metame į verdantį pasūdytą vandenį.
Po virtinukų iškilimo į paviršių, verdame apie 2 minutes. Lengvai permaišome, kad vienodai virtų.


Patiekiame su grietine, cukrumi ir cinamonu ar sviestu ar tiesiog vienus.












































Skanaus!

P.S. Nuostabaus skonio virtinukai, net nesitikėjau, kad taip patiks ;))
Iš šio kiekio išėjo 3 didelės lėkštės virtinukų.

Šaltinis: čia  ir čia.


2 komentarai:

  1. Man tai be proto skanūs virtinukai, tokie lengvi, skanus ir sveiki gan :)Ypač skanu su cinamonu, šaukšteliu medaus ir sutrintu bananu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Renciuk, ir mūsų šeimai labai patiko, o sesuo išbandė ir sakė niekas nevalgė, va kaip skirtingai tie skoniai ;))

    AtsakytiPanaikinti