2013 m. vasario 20 d., trečiadienis

Trapios tešlos sausainėliai

Vieną dieną kepėm  kibinus  ir sunaudojom tik pusę tešlos. 
Kitą pusę taip ir palikau šaldytuve, na, kad tešla neprapultų sugalvojom iš jos paeksperimentuot ir pabandyt išsikepti sausainiukų ;)

Ir laaabai pavyko, skanučiai trapūs sluoksniuoti sausainėliai ;)





Gavosi 2 didelės skardos sausainiukų.

Rašau kibinų tešlos pusinę normą:

500 g miltų
225 g margarino Eve
2 kiaušiniai
100 g grietinės 30%
žiupsnelis druskos



1 baltymas aptepimui



Šaltą margariną sutarkuojame burokine tarka, suberiame miltus, druską ir viską triname tarp pirštų, kad tešla pasidarytų biri kaip smėlis. Įmušame kiaušinius, supilame grietinę, greitai užminkome tešlą, suplojame ją į rutulį ir padedame į šaldytuvą 2 val. (galima ir per naktį).

Tešlą padaliname į dvi lygias dalis, iškočiojame 2 stačiakampius, juos aptepame paplaktu kiaušinio baltymu, gausiai apibarstome cukrumi, kapotais riešutais, šokolado gabalėliais, ar aguonomis.
Lengvai paspaudžiame delnu ar pakočiojame kočėlu, kad pabarstai prikibtų prie tešlos.



Aštriu peiliu tešlą supjaustome kvadratėliais ir dedame ant skardos, ištiestos kepimo popieriumi.

Kepame 200*C temperatūroje apie 15 min., kol dailiai paruduos.


Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą